Haber: Mustafa Işık

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele edecek olan Merkür Jet Erbaaspor'un yeni Teknik Direktörü Ahmet Cingöz ile yeni sezon çalışmalarına 19 Temmuz Cuma başladı. İlçe tesislerinde yapılan yeni sezon çalışmaları Erzurum’ta kampıyla devam edecek. Ahmet Cingöz liderliğindeki Mavi-Beyazlı ekip, bugün konaklayacağı otele gelerek yeni sezon hazırlıklarına devam edecek. Kampta bir hazırlık maçı palanlayan Tokat ekibi, ikinci kamp için Bolu, Kayseri veya Erzurum arasında karar verecek. Teknik Direktör Ahmet Cingöz, Tokat Hürsöz'e yaptığı açıklamada, "Taraftarlarımıza yakışır bir takım yaratıp onları mutlu etmek için çok çalışacağız." dedi.

Tokatlı Samet Karakoç, Adana 01 Futbol Kulübü’ne Transfer Oldu Tokatlı Samet Karakoç, Adana 01 Futbol Kulübü’ne Transfer Oldu

Erbaaspor'la anlaşmalarının 15 gün önce gerçekleştiğini belirten Cingöz, "Geçen hafta Erbaa'ya geldim. İlk çalışmalarımızı yapıp şimdi kamp yerimize geldik. Birazdan takım da geliyor. İlk görüşmemizde başkanımız, bu sene hedefinin ligi tanımak ve ligde kalıcı bir takım olgusunu yaratmak olduğunu belirtti. Eğer Play-Off’lar veya daha farklı bir hedef doğrultusunda bir şeyler olursa, bu bize çok daha farklı olur. Ama ilk yılki hedefimiz, ligi tanıma anlamında iyi bir takım kurmak. Başkanımızın ve yönetimin bir dahaki yıl için kesinlikle bir üst lig hedefi projesi olması beni çok etkiledi." dedi.Merkür Jet Erbaaspor'un Yeni Teknik Direktörü Ahmet Cingöz Ile Yeni Sezon Çalışma (6)Cingöz, takımın mevcut durumu hakkında da bilgi verdi: "Geçen seneden kalan iki üç oyuncumuz var. Takımın içi şu an boş, bu yüzden altyapıya biraz önem vermek istedim. Genç ağırlıklı bir ekiple Erzurum kampına başlayacağız. Kamp içerisinde günler geçtikçe, takıma daha deneyimli, hedefe taşıyacak tecrübeli oyuncular yavaş yavaş gelecek. Ancak, genç oyuncular oynayabilecek seviyede olursa, transfer politikamız ona göre şekillenebilir. Orta saha ve forvet bölgesine toplamda altı yedi oyuncu olabilir. Ancak gençlerden iki üç oyuncu oynayabilecek seviyede çıkarsa planlamalarımız değişebilir." diye konuştu.Merkür Jet Erbaaspor'un Yeni Teknik Direktörü Ahmet Cingöz Ile Yeni Sezon Çalışma (5)Bütçe kısıtlamalarına da değinen Cingöz, "Belli bir bütçe var ve bu bütçe doğrultusunda hareket etmek zorundayız. Anlaşırken de zaten şampiyonluk ya da bu sene çıkacağız gibi düşünceler yoktu. Ama öyle bir takım yaratılır ki, her şey önce konuşulduğu gibi olmayabilir. Bir takımda bir kolej havası olursa, ligde umulmadık takımların büyük başarılara imza attığı görülebiliyor.” şeklinde konuştu.Merkür Jet Erbaaspor'un Yeni Teknik Direktörü Ahmet Cingöz Ile Yeni Sezon Çalışma (3)Taraftarların desteği hakkında da konuşan Cingöz, "Taraftarlarla ilgili güzel şeyler duydum. Tesislere yanımıza ziyarete de geldiler. İnşallah taraftarlarımıza yakışır bir takım yaratıp onları mutlu etmek için çok çalışacağız. Yeni bir stadın yapılması gerçekten bu şehri yönetenlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.Merkür Jet Erbaaspor'un Yeni Teknik Direktörü Ahmet Cingöz Ile Yeni Sezon Çalışma (4)Hazırlık maçı planlarına da değinen Cingöz, "Erzurum'da bir tane hazırlık maçı planlıyorum. Yakın zamanda takıma yeni katılacak oyuncuların kamp dönemini nasıl geçirdiğiyle ilgili bir plan yapacağız. İkinci kamp için yöneticilerimizle görüşüyoruz. Bolu, Kayseri veya burası arasında üç yer arasında karar vereceğiz." açıklamasında bulundu.Merkür Jet Erbaaspor'un Yeni Teknik Direktörü Ahmet Cingöz Ile Yeni Sezon Çalışma (2)Erbaaspor ile Tokat Belediye Plevnespor arasında hazırlık maçı yapma olasılığı hakkında ise Cingöz, "Olabilir. Neden olmasın? Aynı ilin takımlarıyız, kardeş takımız. Bir hazırlık maçı neden olmasın? Tabii, onların programlarına uyarsak biz de maç yapabiliriz.” değerlendirmesinde bulundu.

Merkür Jet Erbaaspor'un Yeni Teknik Direktörü Ahmet Cingöz Ile Yeni Sezon Çalışma (1)Cingöz, taraftarların içinin rahat olması gerektiğini vurgulayarak, "Desteklerine geldiler, konuştuk. Çok iyi enerji aldık birbirimizden. İnşallah öyle devam edecek, onları mutlu etmek için çok çalışacağız." diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Mustafa Işık