“EN KISA SÜREDE BÖLGEDE KAMULAŞTIRMA GERÇEKLEŞTİRİLEREK YENİ BİR ATATÜRK LİSESİ YAPILMALIDIR”

Kurtgöz, Sulusokak’ta yıkılarak yerine yenisi yapılmak istenen Atatürk Lisesi’nin, yıkılan binanın altında çıkan tarihi eserler nedeniyle korumaya alınması nedeniyle yapılamadığını hatırlatarak, bölgedeki ailelerin ve öğrencilerin büyük mağduriyet yaşadıklarını kaydetti. İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, “Yıkılan Atatürk Lisesi’nin yapılamaması, başka okullara yönlendirilen ve yol parası vermek zorunda kalan aileler için artı bir masraf kapısını aralamış, öğrenciler de aileler de mağdur edilmişlerdir. En kısa sürede bölgede kamulaştırma gerçekleştirilerek yeni bir Atatürk Lisesi yapılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

“TOKAT’IN ATATÜRK LİSESİ DIŞINDA YENİ BİR ANADOLU LİSESİ’NE ACİL İHTİYACI VAR”

LGS puan sistemiyle liselere yerleştirilen öğrencilerin puan sıralamasına göre liselere gidebildiklerini belirten Kurtgöz, Tokat’ta yeterli Anadolu Lisesi olmaması nedeniyle okullarda sıkışıklık ve yoğunluk yaşandığına dikkat çekti. Bu durumun eğitimin kalitesini düşürdüğünü ifade eden Başkan Kurtgöz, “Sadece yıkılıp yapılmayan Atatürk Lisesi’ni yeniden yapmak yetmez, Tokat’ın Atatürk Lisesi dışında yeni bir Anadolu Lisesi’ne acil ihtiyacı vardır. Sınıflarda yüksek mevcutlarda konforsuz eğitim alan öğrencilerimizin yeni ve modern şartlarda eğitim almaları ivedilikle sağlanmalıdır.” dedi.

“ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ’NİN GÖRÜNTÜSÜ HOŞ DEĞİL” 

Açıklamasında şehir merkezinde güçlendirme için yıkılan ancak 3 yıldır yapılamayan Endüstri Meslek Lisesi’ni de gündeme getiren Kurtgöz, şehrin ortasında yaşanan ve adeta harabe görüntüsü içeren yapının yeni eğitim yılına yetiştirilmesi gerektiğini bildirdi.

Miss Turkey 2024 Finalistleri Açıklandı: Sosyal Medyadan Olumsuz Tepkiler Geldi Miss Turkey 2024 Finalistleri Açıklandı: Sosyal Medyadan Olumsuz Tepkiler Geldi

Tokat’ın böyle bir görüntüyü hak etmediğini söyleyen Başkan Çağdaş Kurtgöz, başta yeni Tokat Valisi olmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürü ve eğitimden sorumlu kişi ve kurumları konu ile ilgili göreve davet ettiklerini sözlerine ekledi.

Editör: Bekir Binbaş