Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, İlçe Başkanı Aytekin Ayan ve parti yöneticileriyle birlikte, Tokat Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İlhan Köten ve Tokat Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Turan Saldırıcıer’i ziyaret etti. Ziyaret sırasında Tokat’taki hayvancılık sektörünün sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.Whatsapp Image 2024 09 11 At 11.34.50Yem Fiyatlarındaki Artış Çiftçiyi Zorluyor
CHP Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, çiftçilerin ve üreticilerin yaşadığı zorlukları dinleyerek CHP'nin çözüm önerilerini paylaştı. Yem fiyatlarındaki artışa dikkat çeken Kurtgöz, bu durumun çiftçilerin üretim maliyetlerini karşılayamadığını belirtti. Kurtgöz, “Son dönemde yem fiyatlarında yaşanan artışlar, süt ve et fiyatlarının çiftçilerimizin üretim masraflarını karşılamaktan uzak olduğunu gösteriyor. Bu durum, çiftçilerimizin ekonomik zorluklarla başa çıkmasını zorlaştırıyor ve hayvan beslemeyi giderek imkânsız hale getiriyor.” dedi.

Eski SSK Müdürü: EYT Yanlış Karardı, Emeklilik Sistemini Çökertti! Eski SSK Müdürü: EYT Yanlış Karardı, Emeklilik Sistemini Çökertti!

Acil Önlemler Alınmalı
Tarım ve hayvancılık sektörünün sürdürülebilirliği için acil önlemler alınması gerektiğini vurgulayan Kurtgöz, hükümete bu konuda somut adımlar atma çağrısında bulundu. Kurtgöz, "Özellikle hayvancılık yapan vatandaşlarımızın sigorta primlerinin desteklenmesi gibi projelerle çiftçilerimizin üzerindeki yük hafifletilmeli. Aksi takdirde hayvancılık sektörü büyük bir krizle karşı karşıya kalabilir." ifadelerini kullandı.

Ziyaret, hayvancılık sektöründeki sorunların çözülmesi ve üreticilerin desteklenmesi gerektiği yönündeki mesajlarla sona erdi. Kurtgöz ve ekibi, Tokat'taki hayvancılık sektörüyle ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceklerini belirtti.Whatsapp Image 2024 09 11 At 11.34.50 (1)

Editör: Mustafa Işık