Haber: Mustafa Işık

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyon verilerine ve hükümetin belirlediği zam oranlarına sert tepki gösterdi. Başkan Kurtgöz, hükümetin açıkladığı zam oranlarının emekçi ve emekliler için yetersiz kaldığını ve adaletsiz bir şekilde dağıtıldığını belirtti.Chp Tokat İl Başkanı KurtgözBaşkan Kurtgöz, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

"Hükümetin, enflasyon gerçeklerini göz ardı ederek belirlediği bu zam oranları, milletimizin yaşam standartlarını olumsuz etkilemektedir. Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı enflasyon verileri ve hükümetin belirlediği zam oranlarına dair sert bir tepki göstermek için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Hükümetin açıkladığı zam oranları, emekçi ve emeklilerimizi yetersiz bırakan bir mantıkla belirlenmiş ve adaletsiz bir şekilde dağıtılmıştır.

Memur ve memur emeklilerinin zam oranının yüzde 19,3 olarak açıklanması, gerçek enflasyonun çok gerisinde kalmaktadır. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin ise yüzde 24,73 zam alması, milyonlarca emeklinin alım gücünü daha da düşürecektir. Özellikle 8 bin TL'nin altında maaş alan 4 milyon emekliye tek kuruşluk bir artış yapılmamış olması, adalet duygusunu tamamen yok etmektedir. Ülkemizin ekonomik koşulları her geçen gün zorlaşırken, asgari ücretle geçim mücadelesi veren işçilerimize de tek kuruşluk bir zam yapılmamış olması kabul edilemez bir durumdur.

Türk yatırımları 130 ülkede 57,9 milyar dolara ulaştı! Türk yatırımları 130 ülkede 57,9 milyar dolara ulaştı!

Bizler Cumhuriyet Halk Partisi Tokat İl Başkanlığı olarak, hükümeti vatandaşlarımızın gerçek ihtiyaçlarına duyarlı olmaya ve adil bir şekilde zam politikaları belirlemeye davet ediyoruz. Emekçi ve emeklilerimizin hak ettikleri yaşam koşullarını sağlamak, bir devletin temel görevidir. Bu nedenle, hükümetin derhal bu yanlış politikalarından dönmesini ve adaletli zam oranları belirlemesini talep ediyoruz."

Editör: Mustafa Işık