Erbaa 2023 Spor Kulübü Teknik Sorumlusu Menderes Kurt: "Hedefimiz BAL Ligi" Erbaa 2023 Spor Kulübü Teknik Sorumlusu Menderes Kurt: "Hedefimiz BAL Ligi"

Haber: Mustafa Işık

CHP Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, Türk basınından sansürün kaldırılmasının 116. yıl dönümünde tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutladı. Kurtgöz, bu özel günün ülkemizde basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin simgesi haline geldiğini vurguladı.

Çağdaş Kurtgöz, açıklamasında 1908 yılında İkinci Meşrutiyet'in ilan edilmesiyle basından sansürün kaldırılmasının, gazetecilik mesleğine gönül verenlerin daha demokratik ve özgür bir ortamda çalışmaları açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Kurtgöz, "Özgür bir basın; güçlü, sağlıklı ve demokratik bir toplumun teminatıdır. Basın, kamuoyunu aydınlatarak, doğru ve tarafsız haberin akışını sağlayarak, eleştirel bakış açısını hakim kılarak ve toplumun tüm seslerini yansıtarak demokrasiye işlerlik kazandırmaktadır." ifadelerini kullandı.

Kurtgöz, basının geniş bir yelpazede faaliyet gösterdiğini ve toplumu bir arada tutan, ortak bir kimlik ve aidiyet duygusunu pekiştiren bir araç olduğunu belirterek, basının özgür, bağımsız ve tarafsız olmasının toplumsal huzurun temini ve demokratik düzenin korunması için hayati bir öneme sahip olduğunun altını çizdi.

Gazetecilik mesleğine emek ve gönül veren tüm basın mensuplarının, dün olduğu gibi bugün ve yarın da aynı duyarlılıkla görevlerini yerine getirmeye devam edeceğine yürekten inandığını ifade eden Kurtgöz, Tokat’ın gelişip kalkınması hususunda yerel basının önemli görevler üstlendiğini söyledi. Kurtgöz, "Bu vesileyle gazetecilik mesleğine emek ve gönül veren tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor; sağlıklı, mutlu ve başarılarla dolu uzun bir meslek yaşamı temenni ediyorum." dedi.

Editör: Mustafa Işık