2009 yılında lise öğrencisi Münevver Karabulut’un vahşice öldürülmesiyle Türkiye’yi derinden sarsan olayda yeni bir gelişme yaşandı. Münevver Karabulut’u öldüren ve 2014 yılında cezaevinde intihar ettiği iddia edilen Cem Garipoğlu’nun mezarı, Karabulut ailesinin talebi üzerine açıldı. Mezardan çıkarılan kalıntılar DNA incelemesi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Avukat Rezan Epözdemir, yapılan incelemelerin sonucunda Garipoğlu'nun gerçekten ölüp ölmediğinin tespit edileceğini açıkladı.

“15 Yıldır Bu Süreci Takip Ediyoruz”

Karacaahmet Mezarlığı’nda gerçekleşen işlem sonrası açıklama yapan Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, “15 senedir bu süreci takip ediyoruz” diyerek kamuoyunda derin bir yara bırakan Münevver Karabulut cinayetini yeniden gündeme getirdi. Cem Garipoğlu'nun vahşi cinayeti önceden planladığını ve olayı gerçekleştirdikten sonra soğukkanlılıkla cesedi Bahçeşehir’den alıp babaannesinin evine götürdüğünü belirtti. Garipoğlu’nun cezaevine girmeden önce mahkemeden tahliye kararı aldığını ancak daha sonra en ağır cezayı aldığını ifade eden Epözdemir, Garipoğlu'nun cezaevinde en az 15 yıl kalacağını, ancak intihar ettiği iddiası nedeniyle tahliye edilemeyeceğini belirtti.

Başkan Hekimoğlu Yavuz'dan Okullardaki Hijyen Sorunlarına Sert Tepki: "Kız Çocuklarımızın Sağlığı Tehlikede!" Başkan Hekimoğlu Yavuz'dan Okullardaki Hijyen Sorunlarına Sert Tepki: "Kız Çocuklarımızın Sağlığı Tehlikede!"

Şüpheli İntihar İddiaları

Cem Garipoğlu’nun 2014 yılında cezaevinde intihar ettiği öne sürülmüştü. Ancak avukat Epözdemir, bu intiharın şüpheli olduğuna dikkat çekti. Garipoğlu'nun kendini asarak intihar etmesinin hayatın olağan akışına aykırı olduğunu ifade eden Epözdemir, “Bir insanın kendisini boğması çok zordur. Ayrıca, psikolojik raporlar Garipoğlu’nun intihara meyilli olmadığını gösteriyor” dedi. Epözdemir, Garipoğlu’nun intihar mektubu bırakmamasının da şüphe uyandıran bir diğer unsur olduğunu belirtti.

DNA İncelemesi ile Gerçek Ortaya Çıkacak

Münevver Karabulut ailesi, Garipoğlu’nun gerçekten ölüp ölmediği konusunda yıllardır şüphe duyuyor. Bu nedenle iki yıl önce açtıkları dava sonucu mezar açıldı. Avukat Rezan Epözdemir, Adli Tıp Kurumu’nun özellikle dişler, saçlar ve sırt kemikleri gibi uzun kemikler üzerinden DNA incelemeleri yapacağını belirtti. Bu incelemelerin sonucunda üç ihtimal üzerinde duruluyor: Garipoğlu'nun ölümünün doğrulanması, ölümünün kesin olarak belirlenememesi ya da Garipoğlu’nun aslında ölü olmadığı yönünde bir sonuca ulaşılması.

İntihar mı, Kaçış mı?

2014’te Garipoğlu’nun cezaevinde intihar ettiği iddia edilmişti ancak Karabulut ailesi bu iddiaya uzun süredir şüpheyle yaklaşıyor. Avukatları, Garipoğlu'nun hala hayatta olabileceği yönündeki ihtimaller üzerinde durarak fethi kabir talebinde bulundu. Garipoğlu’nun intihar etmediği ve sahte bir ölüm senaryosuyla kaçmış olabileceği ihtimali gündemde.

Karabulut Cinayeti: Toplumsal Bir Dönüm Noktası

Münevver Karabulut cinayeti, Türkiye’de kadın cinayetlerine karşı toplumsal farkındalık yaratılmasında önemli bir dönüm noktası oldu. Karabulut ailesi, yıllardır kızlarının anısını yaşatmak ve adaletin tam olarak yerini bulması için mücadele ediyor.

Kaynak: İHA