Haber: Mustafa Işık

TFF 3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden Bursaspor’un Başkanı Enes Çelik, Tokat Belediye Plevnespor ile oynayacakları maç öncesinde Tokat Hürsöz muhabiri Mustafa Işık’a değerlendirmelerde bulundu. Çelik, ligin ilk haftasında yaşadıkları olaylar, deplasman zeminlerinin futbol üzerindeki etkisi, Ziraat Türkiye Kupası ve kulübün hedefleri hakkında önemli açıklamalar yaptı.Baskanimiz Enes Celik Ten Kutlama Mesaji 1665B214E3D6Ec

"İlk Hafta Zorlu Geçti, İstediğimiz Skoru Aldık"
Çelik, sezonun ilk maçını Düzce’de oynadıklarını belirterek, "İlk haftada Düzce’deydik ve bazı olaylar yaşandı. Bu konuyla ilgili bir açıklama yapmıştık. Ancak sonuç olarak ilk maçımızdı ve istediğimiz sonucu aldık. Elbette istenmeyen olayların yaşanmamasını isterdik." dedi. Ayrıca, deplasmanlardaki zemin sorunlarının oyun kalitesini etkilediğini vurgulayan Çelik, “Maalesef bu liglerde sıkça karşılaşılan zeminler, takımları uzun top oynamaya yönlendiriyor.” şeklinde konuştu.

"Sahamızda Hibrit Çim Var, Zemin Deplasmanlarda Dezavantaj"
Bursaspor’un sahasındaki hibrit çim çalışmalarını tamamladıklarını belirten Çelik, birçok Süper Lig takımında dahi böyle bir zeminin olmadığını söyledi. Ancak deplasman maçlarında zemine göre strateji belirlemek zorunda kaldıklarını ifade eden Çelik, "Deplasmanda zemine göre oynamak zorunda kalıyorsunuz. Bu yüzden deplasmanda iyi futbol oynamaktan ziyade motivasyon ve puan daha önemliydi." dedi.

"Tokat Belediye Plevnespor Maçında Hedefimiz Üç Puan"
Çelik, 15 Eylül Pazar günü Tokat Belediye Plevnespor ile oynayacakları maça da değinerek, "Bu sene ligden çıkma hedefimiz doğrultusunda her maçta amacımız üç puan. Özellikle iç saha maçlarında puan kaybına tahammülümüz yok." dedi. Bursaspor-Tokat Belediye Plevnespor karşılaşmasının dostça ve centilmence geçeceğine inandığını vurgulayan Çelik, Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nu da maça davet ettiklerini belirtti.

Eğitim-Bir-Sen'den Öğretmenimize Destek Ziyareti: "Tehdide ve Şiddete Dur Diyeceğiz!" Eğitim-Bir-Sen'den Öğretmenimize Destek Ziyareti: "Tehdide ve Şiddete Dur Diyeceğiz!"

"Ziraat Türkiye Kupası’nı Önemsiyoruz"
Ziraat Türkiye Kupası’nda Perşembe günü oynayacakları maçın saatine eleştirilerde bulunan Çelik, "Keşke maç Çarşamba günü olsaydı. Perşembe günü saat 16:00’da olması uygun değil, çünkü Pazar günü bir maçımız daha var." dedi. Türkiye Kupası’nın özellikle şans bulamayan oyuncular için bir fırsat olduğunu belirten Çelik, bu turnuvada da yollarına devam etmek istediklerini söyledi.

"Transfer Tahtasını Açtık, Sıfırdan Bir Takım Kurduk"
Göreve geldiklerinde transfer tahtasının kapalı olduğunu hatırlatan Çelik, 430 milyon TL borçla transfer tahtasını açtıklarını ve 16 yeni transfer yaptıklarını belirtti. Çelik, "Sıfırdan bir takım kurduk. Tabii bu oyuncuların birbirine uyum süreci var ve burada hocamıza büyük iş düşüyor." dedi. Başkan Çelik, destek veren herkese teşekkür ederek, bu sezonu en az kayıpla atlatıp ligi şampiyon tamamlamak istediklerini vurguladı.

Editör: Mustafa Işık