İmamoğlu, Derbi'de Kimin Kazanmasını İstiyor? İmamoğlu, Derbi'de Kimin Kazanmasını İstiyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evlilik sürecinde gençlere destek olmak amacıyla yeni bir internet sitesi kurdu. Evlenecek gençlerin “evlilik kredisi”ne daha hızlı ve kolay bir şekilde başvuru yapabilmesi için hayata geçirilen site, Aile ve Gençlik Fonu projesinin bir parçası olarak hizmet vermeye başladı.

Aile ve Gençlik Fonu Projesi

Bakanlığın evlilik sürecinde gençleri desteklemek için yürüttüğü Aile ve Gençlik Fonu, ilk olarak deprem bölgelerinde başlatıldı. Proje, sonrasında Türkiye genelinde doğurganlık hızının en düşük olduğu üç şehir ve Osmaniye’de genişletilerek uygulamaya konuldu. Bu proje kapsamında evlilik kredisi almak isteyen gençlerin işlerini kolaylaştırmak için bir internet portalı oluşturuldu.

Yeni Portal Kullanıma Açıldı

Bakanlık tarafından hizmete sunulan “ailegenclikfonu.aile.gov.tr” adlı internet sitesi, başvuru sürecini hızlandırmak ve gençlerin evlilik kredisine daha kolay ulaşmasını sağlamak amacıyla tasarlandı. Sitede, başvuru sürecine ilişkin detaylı kılavuzlar ve rehber videolar yer alıyor. Ayrıca, kullanıcı dostu arayüzüyle başvuru sürecini kolaylaştırmak için uygulamalı anlatımlar da bulunuyor.

Bakanlık yetkilileri, yeni portal sayesinde gençlerin kredi başvurusunda daha az zaman harcayacaklarını ve sürecin herkes için daha erişilebilir hale geleceğini vurguladı.

Muhabir: Emel Tekbaşoğlu Sürer