MHP Tokat Milletvekili Av. Yücel Bulut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Arnavutluk ve Sırbistan’a gerçekleştirdiği resmi ziyaretlere katıldı. Ziyaretlerde, ülkeler arası iş birliği ve ticaret anlaşmalarına büyük önem verildi.

Türkiye ile Arnavutluk ve Sırbistan Arasında Kritik Anlaşmalar
Türkiye ile Arnavutluk arasında iş birliği, iletişim, eğitim ve tarım alanlarında dört anlaşma imzalanırken, Sırbistan ile yapılan anlaşmalar ise enerji, ticaret, teknoloji, spor, sosyal güvenlik, afet yönetimi ve medya gibi birçok alanı kapsayan 11 iş birliği anlaşmasını içerdi.C3Bcbafe C1Ff 455F Bf43 57Bbfd2F8042

"Tokat, Dış Ticarette Önemli Bir Paydaş Olabilir"
Ziyaret programına katılan Yücel Bulut, Tokat’ın tarım ve gelişen sanayi potansiyeliyle ciddi bir dış ticaret hacmine sahip olduğuna dikkat çekti. Bulut, “Özellikle Balkanlar, bizim için ciddi bir ticaret paydaşı olabilir. Yurt dışı gezilerimizde bu konuya büyük önem veriyoruz. İş insanlarımız bu fırsatları değerlendirmeli. Değişen ve dönüşen ticaret yapısı, yeni fırsatlar sunuyor ve Tokat’ın kabuğunu kırması gerekiyor.” dedi.

"Klasik Ticaret Yöntemleri Artık Geçmişte Kaldı"
Ticaretin, teknolojiyle birlikte farklı bir boyuta evrildiğini belirten Bulut, akıllı sistemler ve yapay zekâ destekli üretim yöntemlerinin firmaları ayakta tutan en önemli faktörler olduğunu vurguladı. Bulut, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kültür, ticaret ve turizm alanında ülkeler arası iş birliğini artırmaya yönelik ziyaretlerinin çok anlamlı olduğunu belirterek, “Bu ziyaretlerde Tokat’ın kalkınması için senaryoları detaylıca ele alıyoruz. İş insanlarımız ve yerel yöneticilerimizle bu tecrübeleri paylaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tokat'ta Pazar Yerlerinde "Tartıda Kontrol" Dönemi Başladı Tokat'ta Pazar Yerlerinde "Tartıda Kontrol" Dönemi Başladı

33E3199A 21F1 41Bc 8E87 759732Fbf46A

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Teşekkür
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu önemli ziyaret programına davet edilmesinden dolayı teşekkür eden Bulut, “Ziyaret programı hem kültürel hem de ticari iş birlikleri açısından oldukça verimli geçmiştir.” diye konuştu.

6D77052C 819C 410B A3A1 B08Ca3139C29

Editör: Mustafa Işık