Bilecik’in Söğüt ilçesinde atölyesi bulunan tasarımcı Orhan Kocaoğlu, 5 yıldır yerli ve yabancı dizi, film projelerine kostüm ve aksesuar üretiyor. 2016 yılında İstanbul’un Ümraniye ilçesinde açtığı atölyesini 2019’da memleketi Söğüt’e taşıyan Kocaoğlu, başlangıçta Osmanlı konseptli oba çadırında fotoğraf hizmeti veriyordu. Ancak müşterilerinin kostümlerine olan ilgisi, onu yapım şirketleriyle çalışmaya yöneltti.
Bugüne kadar 26 yerli ve yabancı yapım için 10 bine yakın kostüm üreten Kocaoğlu, yapımlarda kullanılan aksesuarlar ve kostümler için doğal malzemeler tercih ediyor. Zırh, miğfer, kalkan, yüzük ve taht gibi aksesuarlar için tabaklanmış deri, pirinç döküm, ahşap gibi malzemeler kullanıyor. Bu kostümler, dünya çapında izlenen "Game of Thrones", "Vikings" ve TRT yapımları olan "Uyanış: Büyük Selçuklu" ve "Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi" gibi dizilerde de kullanıldı.
"Söğüt’te Yeni Bir İş Kolu Oluşturduk"
Prodüksiyon odaklı çalışan Kocaoğlu, "Söğüt’te dizi ve film endüstrisine katkı sağlayan yeni bir iş kolu oluşturduk" diyerek, yapım şirketleriyle senaryo toplantıları yaptıklarını ve karakter analizlerine göre kostüm tasarımlarını belirlediklerini söyledi. Kocaoğlu, gerçekçilik için imitasyon malzeme kullanmadıklarını, zamak atölyesi kurarak takı ve aksesuar üretimlerini burada gerçekleştirdiklerini belirtti.
Kocaoğlu ayrıca, Söğüt’ün kültürel mirasını yaşatmak adına alp temalı sünnet kıyafetleri de üretiyor ve bu ürünler yurt dışı pazarına da gönderiliyor. Yakın zamanda atölyesini büyüterek daha fazla üretim yapmayı hedefleyen Kocaoğlu, dünya çapında başarılara imza atmaya devam ediyor.