Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın lideri olduğu Baas Partisi tarafından açıklamada Esma Esad'ın öldüğü iddiaları ile ilgili neler söylendi? Peki, Beşar Esad’ın eşi Esma Esad öldü mü, kaç yaşında, hasta mıydı? Esma Esad kimdir, çocuğu var mı? İşte detaylar...

Sosyal medyada hızla yayılan haberlere göre, Esma Esad'ın ölümü ilk olarak Suriyeli muhalif bir haber sitesi tarafından duyuruldu.  

İnternet Haber Sitelerine Yeni Ziyaretçi Trafik Düzenlemesi İnternet Haber Sitelerine Yeni Ziyaretçi Trafik Düzenlemesi

Beşar Esad’ın eşi Esma Esad olayı nedir? Esma Esad öldü mü?

Ancak bu haberler resmi kaynaklarca henüz doğrulanmadı. Esma Esad'ın ölümü ile ilgili iddiaların ardından Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın lideri olduğu Baas Partisi tarafından bir açıklama yapıldı. Parti, Esma Esad'ın ölümüyle ilgili haberlerin asılsız olduğunu ve kamuoyunu yanıltıcı olduğunu belirtti. Partinin açıklamasında, "asılsız haberlerin dolaşıma girdiği" vurgulandı ve insanların güvenilir kaynaklardan bilgi almaları gerektiği uyarısında bulunuldu.

Beşar Esad’ın eşi Esma Esad olayı nedir? Esma Esad öldü mü?

Esma Esad'ın lösemi teşhisi konulduktan sonra ölümüyle ilgili bu iddialar, Suriye'de geniş yankı uyandırdı. Ancak resmi kaynaklardan doğrulama gelmemesi, konunun belirsizliğini koruyor. 

Esma Esad kimdir? 

Esma Fevvaz el-Esad 11 Ağustos 1975 yılında Londra’da dünyaya geldi. Suriye devlet başkanı Beşşar Esad'ın eşidir. 3 çocuğu vardır. Daha önce yatırım bankacılığı alanında kariyer yapmış, Hafız Esad'ın ölümünden sonra, Aralık 2000'de Devlet Başkanı Beşşar Esad ile evlenerek ve Suriye'ye taşınarak bankacılık kariyerini bırakmıştır. Esma Esad aynı zamanda İngiliz vatandaşlığına sahiptir.
  
 

Editör: Elvan Mert