Emekli Sandığı (4C), Bağ-Kur (4B) ve SSK (4A) emeklilerine yapılacak ödemeler, maaş alma takvimlerine göre hesaplarına yatırılacak. SGK Uzmanı Emin Yılmaz, konuyla ilgili olarak, "4C kapsamındaki emeklilere ödemeler ayın 10'unda, 4B kapsamındakilere ayın 11'inde, 4A kapsamındaki emeklilere ise 12, 13 ve 14 Haziran'da olmak üzere toplamda 10-14 Haziran tarihleri arasında bayram öncesinde emeklerimizin hesabına yatırılacak" dedi.

Bayram ikramiyeleri ilk olarak 2018 yılında yılda iki kez bin lira olarak ödenmeye başlanmıştı. 2021 yılında bin 100 liraya yükseltilen ikramiyeler, 2023 yılında 2 bin lira oldu. Bu yıl ise yüzde 50 oranında artışla 3 bin liraya çıkarıldı. Emeklilere yapılan bu iyileştirme, ekonomik şartlar göz önünde bulundurularak gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları, emeklilerin bayram öncesi yüzlerini güldürdü. Ödemelerin zamanında yapılması, emeklilerin bayram hazırlıklarını rahatça yapabilmelerini sağlayacak. Bayram ikramiyeleri, ekonomik anlamda destek sağlarken, emeklilerin yaşam standartlarını yükseltme hedefiyle de önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Emekli vatandaşlar, bu yılki bayram ikramiyelerini 10-14 Haziran tarihleri arasında hesaplarında görebilecekler. Bu ödemeler, hem emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK emeklilerini kapsayacak şekilde düzenlendi. Her bir emekli grubuna özel olarak belirlenen ödeme takvimi, SGK tarafından titizlikle uygulanacak.

Yalı Çapkını’nın Geleceği Tehlikede! Satışa çıktı Yalı Çapkını’nın Geleceği Tehlikede! Satışa çıktı

Bayram ikramiyeleri, emeklilerin ekonomik olarak rahatlamasına katkıda bulunacak ve bayram coşkusunu daha da artıracak. Bu vesileyle tüm emeklilerimize mutlu ve huzurlu bir bayram diliyoruz.

Muhabir: Nuray Uluözlü