Bayburt İl Müftülüğü tarafından 7-10 yaş grubu öğrenciler için Kur’an kursları açıldı. Açılan kurslarda, öğrenciler öğrenim görmeye başladılar.

Diyanet İşleri Başkanlığınca yaygın din eğitimi faaliyetleri çerçevesinde devam eden 4-6 yaş ve yaz Kur’an kurslarının yanı sıra 7-10 yaş grubu Kur’an kursları da faaliyete girdi. Bu kapsamda Bayburt Şehit Recep Eşiyok İlkokulunu ziyaret eden Bayburt İl Müftüsü Bayram Danacı, okul Müdürü Ahmet Bekmezci ile 7-10 Yaş Kur’an Kursları bünyesinde eğitim-öğretim veren sınıfları dolaşarak yapılan faaliyetleri yerinde inceledi.

Bayburt’ta okul müdürlerine bilim fuarlarıyla ilgili bilgilendirme yapıldı Bayburt’ta okul müdürlerine bilim fuarlarıyla ilgili bilgilendirme yapıldı

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Müftü Danacı, "Vatandaşlarımızdan başkanlığımıza gelen yoğun talepler üzerine ülke genelinde olduğu gibi Bayburt’ta da 7-10 yaş grubu öğrencilerin ders alabileceği kurslar açıldı. Program kapsamında 39 sınıfta, 639 öğrenciye Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler dersleri vermeye başladık. İnşallah bu sayının artması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ben bu vesileyle evlatlarını 7-10 yaş Kur’an kurslarına gönderen velileri tebrik ediyorum. Öğrencilerimize ve hocalarına başarılar diliyorum" diyerek konuştu.

Kaynak: iha