Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, rahmetli babası Vali Recep Yazıcıoğlu’nun Tokat’taki sevip sayanlarından işitme engelli yazar Turan Yalçın’ı evinde ziyaret etti. Yalçın Ailesi’nin hem düğün merasimlerini kutladı hem de geçmiş günlerin anılarını tazeledi. İşitme engelli yazar Turan Yalçın’ın Vali Recep Yazıcıoğlu için yazmış olduğu kitaplar varken, kendisi için de kitap yazdıracak hizmetleri çıkarmanın gayretinde olduğunu vurguladı.

YALÇIN AİLESİNE DÜĞÜN ZİYARETİ

            Yalçın Ailesi’nin ferdi, işitme engelli yazar Turan Yalçın’ın oğlu Hüseyin Yalçın, Dur Ailesi’nin ferdi Ayşegül Nisa ile evlendiler. Düğün merasimine davetliler arasında Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu da vardı. Programı nedeniyle düğüne katılamayan Başkan Yazıcıoğlu, ilk fırsatta Yalçın Ailesi’ne ev ziyaretine giderek hayırlı uğurlu olsun dedi. Geçmiş güzel günleri yad eden sohbette bulundu.

YAZAR YALÇIN KİTAP FUARINI TALEP ETTİ

            İşitme engelli Turan Yalçın, Tokat’ta Vali Recep Yazıcoğlu’nun görev yaptığı dönemlerde gazetede yazan genç bir üniversiteli olarak Vali Yazıcıoğlu ile tanıştığı hatırlattı. Tanıdıkça, takip ettikçe onun hizmetlerini gördükçe, Onun için kitaplar yazmayı, Onu genç nesillere örnek göstermeyi istediğini ve çıkardığı kitaplarla bunu yaptığını dile getirdi. Bugün Tokat’ta Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Mehmet Kemal Yazıcıoğlu için de bir gün kitap yazmaktan mutluluk duyacağını belirtti. Bu ziyaret vesilesiyle Tokat’ta yeniden Kitap Fuarı organizasyonu için talepte bulundu.

VEFA ve HÜRMET...

            Söz konusu ziyarette Yalçın Ailesi’nin yanında olan gazeteci Fatih Kılıç, buluşmanın sonrasında yaptığı paylaşımla vefa ve hürmet vurgusunu öne çıkardı ve şunları yazdı:

* Vefanın, anılara hürmetin, hizmet etme ve üretme sevdasının tezahürüydü bu buluşma...

* Rahmetli Recep Yazıcıoğlu Tokat'ta Vali iken, işitme engelli Turan Yalçın Tokat ve Pazar ilçesinin okur-yazar bir genciydi. Gazete yazılarıyla sn. Vali'nin dikkatini çekmiş, sevgisini, takdirini kazanmıştı. Gönülden sevgi bağı kurulmuştu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Tokat'a geliyor! Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Tokat'a geliyor!

* Vali Recep Yazıcıoğlu hizmete, Turan Yalçın yazmaya devam etti. Kitaplar çıkardı.

* Ve gün geldi, Rahmetli Vali'nin oğlu Tokat'ta Belediye Başkanı oldu. O gönül bağıyla Yalçın Ailesinin oğlu Hüseyin Yalçın'ın düğün mutluluğu yaşandı. Sn. Başkan Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Yalçın Ailesini ev ziyaretiyle düğünlerini kutladı. Hoş sohbetiyle anıları tazeledi.

* Vefa ve hürmetle güzellikler yeşerir nitekim...

Muhabir: Esengül İşleroğlu