Tokat Bakkallar, Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Şaban Kaya, esnafın kredi kartıyla yapılan satışlardaki mağduriyetine dikkat çekerek sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu. Kaya, Maliye Bakanı'nın kredi kartıyla satışlar hakkındaki açıklamasına atıfta bulunarak, esnafın bu konuda zaten gerekeni yaptığını, ancak asıl sorunun sigara satışlarında yaşandığını vurguladı.Adadad"Sigara Satışlarında Kar Marjı Çok Düşük"
Kaya, sigara satışlarında esnafın kar marjının oldukça düşük olduğuna dikkat çekerek, “Sigara satışlarından elde edilen kar marjı % 4,5 civarında. Ancak banka POS kesintisi % 3 seviyelerinde. Bu durumda esnaf nasıl para kazanacak? Bizim itirazımız bu.” diyerek sigara satışlarındaki sıkıntıyı dile getirdi. Kaya, esnafın çoğunlukla satış yaparken 2 TL veya 3 TL fark almasının da bu düşük kar marjı nedeniyle olduğunu ifade etti.Fghgfhgfh"Toptancı Firmalar Kendi Kurallarını Koyuyor"
Ayrıca, sigara toptancılarıyla ilgili önemli bir soruna da değinen Kaya, Philip Morris gibi büyük firmaların kredi kartıyla satış yapmadığını, buna karşın BAT gibi firmaların %1 farkla kartla satış yaptığını belirterek, “Bu firmalar istedikleri gibi hareket edebiliyor, ancak esnaf neden zorlanıyor?” diyen Kaya, bu çifte standart karşısında tepkisini dile getirdi.

Samsunlu KOBİ’lere ’e-ticaret’ eğitimi Samsunlu KOBİ’lere ’e-ticaret’ eğitimi

"Ya Banka Kesintileri Azaltılmalı ya da Kar Marjı Artırılmalı"
Şaban Kaya, esnafın yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için iki çözüm önerisi sundu. Ya banka POS kesintilerinin azaltılması gerektiğini ya da sigara satışlarındaki kar marjının artırılması gerektiğinin altını çizdiği sözlerinde, “Esnafın ciddi bir mağduriyeti var ve bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerekiyor,” diyerek sözlerini sonlandırdı.Vcxvcxvcx

Editör: Mustafa Işık