Soba bacasında uyuşturucu madde ele geçirildi Soba bacasında uyuşturucu madde ele geçirildi

CHP Tokat Merkez İlçe Başkanı Aytekin Ayan, son zamanlarda artan yorgun mermi olaylarına dikkat çekerek Tokat Hürsöz'e yazılı bir basın açıklamasında bulundu. Başkan Ayan, açıklamasında yorgun mermi olaylarının Tokat'ta kaygı verici boyutlara ulaştığını belirtti.Başkan Ayan “Silah Seslerinden Feryat Sesleri Duyulmuyor” (2)

"Kaygı Verici Boyutlarda"
Başkan Ayan, Tokat’ın Erbaa ilçesinde Mayıs 2021'de başına isabet eden yorgun mermi nedeniyle ağır yaralanan ve 6 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden lise öğrencisi Büşra Konyar’ı hatırlattı. Ayrıca, Ağustos 2021'de pazar alışverişi yaparken omzuna isabet eden yorgun mermi ile yaralanan 19 yaşındaki Sibel Boyraz olayına da dikkat çekti.

"Büyük Facianın Eşiğinden Dönüldü"
Bu yıl içerisinde yine Erbaa ilçesinde Emre Kanbulat'ın park halindeki aracına isabet eden yorgun mermi olayı da Başkan Ayan’ın açıklamasında yer aldı. Çocukların oyun alanına yakın bir yerde meydana gelen bu olayda büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğünü belirtti. Tokat’ta Oğuz Yıldırım’ın ailesiyle seyir halindeyken aracına isabet eden yorgun mermi sonucu aracın hasar aldığını, merminin şoföre isabet etmesi durumunda ailenin ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceğini ifade etti. Son olarak, Büyük Beybağı Mahallesi’nde parkta arkadaşlarıyla futbol oynayan 10 yaşındaki Kaan Altıntaş’ın omzuna isabet eden yorgun mermi nedeniyle hastanede tedavi altında olduğunu söyledi.Başkan Ayan “Silah Seslerinden Feryat Sesleri Duyulmuyor” (1)

"Düğün Konvoylarına ve Açık Alanlardaki Köy Düğünlerine Dikkat Edilmelidir"
Başkan Ayan, düğünlerin arttığı bu dönemde silah seslerinin eksik olmadığını vurguladı. Köy düğünlerinde vatandaşların can güvenliği için tüm güvenlik tedbirlerinin alınması gerektiğini ve yetkililerin düğün konvoylarına, açık eğlence ve piknik alanlarına giriş ve çıkışları kontrol altında tutmalarının şart olduğunu belirtti.

"Silah Ruhsatı Herkese Verilmemelidir"
Silah ruhsatı kaçak yollardan edinilen silahlara karşı önlem alınması gerektiğini ifade eden Ayan, yayla ve dağlık bölgelerde rastgele atılan silahların kolluk kuvvetlerince sıkı takip edilmesi ve şikayetlerin dikkate alınarak müdahale edilmesinin can güvenliği açısından çok önemli olduğunu söyledi.Başkan Ayan “Silah Seslerinden Feryat Sesleri Duyulmuyor” (4)

Editör: Mustafa Işık