Haber-Foto: Mustafa Işık

Balık sezonunun açılmasıyla birlikte tezgahlarda çeşitlenme başladı. Yasakların sona ermesiyle birlikte, balıklar yavaş yavaş tezgahlardaki yerlerini almaya başladı. Tokatlı balıkçıların beklentileri bu yıl oldukça yüksek.

Sezonun başlamasıyla birlikte, Tokatlı balık severler taze ve çeşitli balıkları bulma imkanı olacak. Fiyatlar ise; mezgit 150, çinekop 450, barbun 250, kupez 100, tirsi 100, istavrit 100, kefal deniz 150, deniz levrek 300, deniz çupira 320, somon karadeniz 220, almus sazan 120 ve yerli palamut tane 130 TL’den satışı yapılıyor.D S C 0025Balıkçı Alaattin Sevim, sezonun ilk gününde yaptığı açıklamada, "Bu sene balığın daha güzel geçeceğini ve çeşidin bol olacağını öngörüyoruz. Özellikle palamutta bir akım var. Eğer palamut bitmezse, güzel bir sezon olmasını bekliyoruz. Şu anda en çok çıkan balık istavrit ve palamut," dedi.

Huawei, yenilikçi ürünlerini İspanya'da tanıttı Huawei, yenilikçi ürünlerini İspanya'da tanıttı

Tezgahlarda şu an için 13 ila 15 çeşit balığın bulunduğunu belirten Sevim, çeşitlerin ve bolluğun Ekim ayından itibaren artmasını beklediklerini ifade etti. Sevim, "Şu an her çeşit balık mevcut ama onuncu aydan sonra vatandaşlarımız soğuk havaların etkisiyle daha yoğun talep gösterecekler. O zamana kadar çeşitler daha da artacak." dedi.

Fiyatlar hakkında da bilgi veren Alaattin Sevim, "Fiyatlar geçen seneden hemen hemen aynı, hatta bu yıl biraz daha uygun. Müşterilerimiz uygun fiyatlarla taze balıkların tadını çıkarabilirler." diye ekledi.D S C 0038

Editör: Mustafa Işık