Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, son günlerde kamuoyunun gündeminde olan 'Yenidoğan Çetesi' soruşturması hakkında önemli açıklamalarda bulundu. AA Editör Masası'nda konuşan Bakan Işıkhan, soruşturmanın detaylarını ve alınan önlemleri paylaştı.

İki Hastanenin Sözleşmesi Feshedildi

Bakan Işıkhan, söz konusu soruşturma kapsamında şu ana kadar iki hastanenin sözleşmesinin feshedildiğini belirtti. Bu hastanelerle ilgili incelemelerin devam ettiğini vurgulayan Işıkhan, "Özel hastanelerin sözleşmeleri feshedilerek, SGK ödemeleri durduruldu ve hastaneler kapatıldı. Geçmişe dönük varsa ödemeleri, faiziyle birlikte geri alıyoruz" ifadelerini kullandı. Söz konusu hastanelerin isimlerini paylaşmayan Bakan, soruşturmanın ciddiyetle sürdürüldüğünü aktardı.

Tüketiciye Kötü Haber: Tüp Gaza Yine Zam! İşte Yeni Fiyat Listesi Tüketiciye Kötü Haber: Tüp Gaza Yine Zam! İşte Yeni Fiyat Listesi

Şikayet CİMER Üzerinden Geldi

Bakan Işıkhan, bu insanlık dışı olayın CİMER’e yapılan bir şikayet üzerine ortaya çıktığını belirtti. “CİMER üzerinden gelen her şikayeti titizlikle inceliyoruz,” diyen Işıkhan, suçluların adalet önünde hesap vereceklerinden kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini söyledi. “İlgili tüm kurumlarla işbirliği halinde çalışıyoruz,” diyerek konunun önemine dikkat çekti.

"Her Kuruşun Hesabını Soracağız"

Bakan Işıkhan, SGK bünyesinde denetimlerin aralıksız sürdüğünü vurguladı ve bu tür olaylarda kamu zararının en ağır şekilde tahsil edileceğini belirtti. "Bugüne kadar SGK'nın her kuruşunu takip ettik, bundan sonra da 1 kuruşun dahi hesabını soracağız" ifadelerini kullandı. Suçlulara en ağır cezaların verileceğinin altını çizen Bakan Işıkhan, soruşturmanın sonuna kadar titizlikle yürütüleceğini kaydetti.

Kaynak: AA