Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerji sektöründeki yeni düzenlemelere ve Türkiye’nin enerji ithalatını azaltmaya yönelik stratejilere dair önemli açıklamalarda bulundu. Bayraktar, enerji faturalarına yönelik devlet desteğinin sürdüğünü belirterek, yüksek gelir grubu için yeni bir düzenleme planladıklarını söyledi.

Devlet Desteği Devam Ediyor

Bakan Bayraktar, vatandaşların enerji faturalarının önemli bir bölümünün devlet tarafından karşılandığını vurgulayarak, "Bugün bin liralık doğalgaz ve elektrik faturasının yüzde 60'ı devlet tarafından karşılanıyor" dedi. Ancak yüksek gelir grubuna sahip tüketiciler için farklı bir fiyatlandırma çalışması planladıklarını belirten Bayraktar, "Gelir grubu yüksek, gerçek maliyete katlanabilecek tüketicilere enerji maliyetini tam yansıtmak daha adil olacaktır" ifadelerini kullandı.

Cari Açığı Azaltma Hedefi

Bakan Bayraktar, Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında Türkiye’nin enerji ithalatını azaltarak cari açığı düşürmeyi hedeflediklerini açıkladı. Bayraktar, enerji maliyetlerini düşürerek enflasyon üzerindeki baskıyı da hafifletmeyi amaçladıklarını belirtti. OVP dönemi boyunca, enerji projelerinin bu strateji doğrultusunda planlanacağını ifade etti.

Başkan Yavuz: "Türkiye Cumhuriyeti'nin Değiştirilemez İlkelerine Yönelik Saldırılar Milli İradeye Bir Tehdittir" Başkan Yavuz: "Türkiye Cumhuriyeti'nin Değiştirilemez İlkelerine Yönelik Saldırılar Milli İradeye Bir Tehdittir"

Oruç Reis Gemisi Somali’ye Gönderiliyor

Bakan Bayraktar, Türkiye’nin enerji araştırmalarına yönelik de açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin sismik araştırma gemisi Oruç Reis’in Somali açıklarında 3 boyutlu sismik çalışmalar yapacağını duyurdu. Geminin, bu ay sonunda ya da ekim başında Somali’ye gönderileceğini belirten Bayraktar, bu çalışmaların Türkiye’nin denizlerdeki enerji kaynaklarını keşfetme çabalarının bir parçası olduğunu söyledi.

Editör: Haber Merkezi