Tokat Vakfı 2024-2025 eğitim öğretim yılı burs başvuruları başladı! Tokat Vakfı 2024-2025 eğitim öğretim yılı burs başvuruları başladı!

Bakanlar Toplantısı’nın ardından gazetecilere konuşan Uraloğlu, 85 milyon vatandaşın kişisel sağlık verilerinin pandemi sürecinde yaşanan bir siber saldırı sonucu çalındığını doğruladı. Özellikle Sağlık Bakanlığı'nın sisteminde meydana gelen bu sızıntının, o dönem önlenemediğini belirten Uraloğlu, “Pandemi sürecinde sağlık sisteminden bir sızıntı yaşandı ve maalesef bu önlenemedi” dedi.

Sağlık Sisteminde Büyük Güvenlik Açığı

Pandemi döneminde milyonlarca kişinin sağlık sistemindeki verilerine siber korsanlar tarafından erişildiğini doğrulayan Uraloğlu, bu sızıntının özellikle o süreçteki zorluklar nedeniyle durdurulamadığını vurguladı. “O süreçte sağlık sisteminde bazı bilgilerin ele geçirildiği doğru. Ancak bu, pandemi sürecindeki zorluklarla bağlantılı ve sonrasında benzer bir durum yaşanmadı” dedi.

108 Milyon Kişinin Kişisel Bilgileri Ele Geçirildi

Siber korsanların, 108 milyon vatandaşa ait T.C. kimlik numarası, adres, cep telefonu gibi kişisel verileri Google Drive’da beş farklı dosyada topladığı ortaya çıktı. Bu dosyaların başlıkları arasında “Yenilenmiş TC”, “Adres”, “GSM” gibi isimler yer alıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), durumu Google’a bildirerek bu dosyaların acil koduyla kaldırılmasını talep etti. BTK, "Bu veriler kritik öneme sahip" diyerek, dosyaların hızla kaldırılmasının önemini vurguladı.

Kaynak: AA