Fabrikası Patlayan Makarna Devi için Borsa Kararı! Fabrikası Patlayan Makarna Devi için Borsa Kararı!

Atanamayan Uzman Çavuşlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli , 2016 yılından önce 2 yıl, sonrasında ise 7 hizmet yılını tamamlayan eski uzman çavuşların bu hakların devlet tarafından sağlandığını ancak halen atanmadıklarını vurguladı.

Gündeşli, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Devlet için canını hiçe sayarak görev yapan eski uzman çavuşlarımızın atama taleplerinin kurumların inisiyatifine bırakılması ve kazanılmış haklarının göz ardı edilmesi kabul edilemez. Bizler, ülkemizin dört bir yanında, zorlu koşullarda görev yaparak büyük fedakarlıklar gösterdik. Kendi düğünümüze, çocuklarımızın doğumuna, mezuniyetlerine ve ailemizden gelen acı haberlerde yanlarında olamadık. Şimdi, bu kutsal toprakları koruma görevimizi tamamladıktan sonra, devletimizin bize sahip çıkmasını bekliyoruz.”

Derneğin Kadın Kolları Başkanı Kevser Şanlı ise, eski uzman çavuş eşlerinin yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Şanlı, “Eşlerimiz vatan için görevlerini icra ederken, biz aileleri olarak çocuklarımızı tek başımıza büyütmek zorunda kaldık. Her gün kapımızı çaldıklarında 'acaba eşim şehit mi oldu?' endişesiyle yaşadık. Eşlerimizin devlet tarafından yazılmış ve kazanılmış memuriyet haklarının verilmesini talep ediyoruz. Bizler arka planda kalmak istemiyoruz. Devletimizin bize sahip çıkmasını ve yaşadığımız zorlukların giderilmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Şanlı ve Gündeşli, eski uzman çavuşların ve ailelerinin yaşadığı sıkıntıların siyasi bir mesele değil, vicdan meselesi olduğunu belirterek, “Bizler yeterince bedel ödedik. Daha fazla bedel ödemek istemiyoruz. Asker vurulduğunda değil, unutulduğunda ölür” diyerek devlet yetkililerine çağrıda bulundular.  

Editör: Elvan Mert