Haber-Foto: Mustafa Işık

Afet Tespiti ve Arama Kurtarma Derneği (ATAK-DER) Kurucu Genel Başkanı Ömer Özkan, 17 Ağustos 1999 depremi ile ilgili anlamlı bir mesaj yayımladı. Özkan, “17 Ağustos 1999’da yaşadığımız asrın felaketinin 25. yıl dönümünü doldurmuş bulunmaktayız. Bazı acılar hiç bitmeyecek, bazı yaralar hiç sarılmayacak. Yeni yaralar eklenmemesi adına, ATAK-DER olarak her nefeste milletimizin emrindeyiz. Hayatını kaybeden deprem şehitlerimize Allah’tan rahmet dileriz.” dedi.Afet Tespiti Ve Arama Kurtarma (Atak Der) Kurucu Genel Başkanı Ömer Özkan, (3)

"Acı Hatıralar Canlı Kalmaya Devam Ediyor"
Ömer Özkan’ın açıklamasında, 17 Ağustos 1999 depremin etkilediği iller olan Kocaeli, Yalova, Sakarya, İstanbul ve Düzce, yaşanan acıların ve kayıpların canlı kalmaya devam ettiğinin altını çizdi. Özkan, depremi unutmamak ve gelecek nesillere bu acı tecrübeyi aktarmak gerektiğinin vurguladı.

"Tokat Deprem Kuşağında: Kentsel Dönüşüm Hayati Bir Gereklilik"
Özkan, "Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremi, Türkiye’nin deprem gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. 11 ilin etkilendiği bu büyük felaket, hem kayıpların büyüklüğü hem de yıkımın şiddetiyle hafızalara kazındı. Bu acı tablo, Tokat gibi deprem kuşağında yer alan iller için de önemli bir uyarı niteliği taşıyor." şeklinde konuştu.

"Tokat'ta Depreme Karşı Hazırlıklı Olmalıyız"
Tokat’ın deprem riski altında bulunması, ildeki yapı stokunun güvenli hale getirilmesini zorunlu kılınması gerektiğini hatırlatan Özkan, kentsel dönüşüm projelerinin hızlandırılması gerektiğini vurguladı. Deprem için riski taşıyan binaların yenilenmesi ve dayanıklı hale getirilmesini ifade eden Özkan, Tokat halkının can güvenliği için büyük önem taşıdığını söyledi.

"Gecikmeye Tahammül Yok, Kentsel Dönüşüm Hızlandırılmalı"
Tokat’ta kentsel dönüşüm sürecinin hızlandırılması ve binaların depreme dayanıklı hale getirilmesi için yerel yönetimlere büyük sorumluluk düştüğünün altını önemle çizen Özkan, Kentsel dönüşüm projelerinin bir an önce hayata geçirilmesi, Tokat’ın olası depremlere karşı daha dirençli bir şehir olmasını savundu.

"Depremle Yaşamayı Öğrenmeliyiz"
6 Şubat depremi, Türkiye’nin her bölgesinde depreme karşı hazırlıklı olunması gerektiğini bir kez daha hatırlatan Özkan, "Tokat gibi deprem kuşağında yer alan illerde ise bu hazırlık, hayati önem taşıyor. Tokatlılar, yaşanan felaketlerden ders çıkararak, kentsel dönüşüm ve yapı güvenliği konularında daha duyarlı ve bilinçli olmalıdır." ifdesini kullandı.

Kirayı elden ödeyene ceza kapıda: Kiracıya ayrı malike ayrı yaptırım geliyor! Kirayı elden ödeyene ceza kapıda: Kiracıya ayrı malike ayrı yaptırım geliyor!

“Kentsel Dönüşüm Bir Zorunluluktur”
Kentsel dönüşümün sadece bir seçenek değil, bir zorunluluk olduğunu vurgulayan Özkan, "Tokat’ta deprem bilincinin yerleşmesi ve yapıların güçlendirilmesi, şehrin geleceği için atılması gereken en önemli adımlar arasında yer alması gerekiyor." diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Mustafa Işık