Televizyon ve sinema dünyasının sevilen ismi Andre Braugher'in ani ölümü, hayranlarını derin bir üzüntüye boğdu. Brooklyn Nine-Nine dizisindeki unutulmaz performansıyla tanınan 61 yaşındaki usta aktörün, kısa bir hastalık sürecinin ardından yaşamını yitirdiği belirtildi. Peki, Andre Braugher neden öldü, kaç yaşındaydı ve hangi dizilerde rol aldı? Andre Braugher neden öldü? Andre Braugher kimdir, kaç yaşında? Andre Braugher öldü mü? İşte detaylar...

Andre Braugher kimdir?

61 yaşındaki Andre Braugher'in basın sözcüsü Jennifer Allen, Associated Press'e yaptığı açıklamada, aktörün geçirdiği kısa bir hastalıktan sonra yaşamını yitirdiğini belirtti.

Andre Braugher, 1 Temmuz 1962 tarihinde Chicago, Illinois'de doğdu. Yale Üniversitesi'nde tiyatro eğitimi aldıktan sonra kariyerine adım atan Braugher, Glory filmi ile ilk büyük çıkışını yakalayarak En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Akademi Ödülü'ne aday gösterildi.

Kariyerindeki en dikkat çeken rollerden biri, Homicide: Life on the Street adlı televizyon dizisinde canlandırdığı Frank Pembleton karakteriydi. Bu rolüyle dört kez Primetime Emmy Ödülü'ne aday gösterilen Braugher, 1998'de En İyi Drama Dizisi Erkek Başrol Oyuncusu dalında ödül kazandı.

2013-2021 yılları arasında Brooklyn Nine-Nine dizisinde Raymond Holt karakterini canlandıran usta aktör, bu rolüyle iki kez Primetime Emmy Ödülü'ne aday gösterildi ve bir kez En İyi Yardımcı Erkek Komedi Dizisi Oyuncusu dalında ödül kazandı.

Andre Braugher, emeklilik kararı aldıktan sonra 2023 yılında Game of Thrones: House of the Dragon dizisinde rol almıştır.

Hollywood'un sevilen ismi Andre Braugher'in kaybı, sinema ve televizyon dünyasında büyük bir boşluğa neden oldu.

Andre Braugher kaç yaşında?

Andre Braugher 61 yaşındaydı.

Andre Braugher neden öldü?

Ünlü aktörün menajeri, Amerikalı oyuncunun bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele ettiğini açıkladı.