Depremin merkez üssü deniz tabanında yer alırken, yerin 12 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirlendi. Sarsıntının, özellikle kıyı şeridinde bulunan yerleşim yerlerinde hissedildiği ve halk arasında korkuya neden olduğu bildirildi.

Tokat’ta 37. Ahilik Haftası geleneksel törenlerle gerçekleşti! Tokat’ta 37. Ahilik Haftası geleneksel törenlerle gerçekleşti!

Can ve Mal Kaybı Beklenmiyor

Yetkililerden alınan bilgilere göre, şu ana kadar herhangi bir can kaybı ya da büyük çaplı maddi hasar tespiti yapılmadı. Ancak, deprem uzmanları, artçı sarsıntıların olabileceği uyarısında bulundu. Bölge sakinlerinin tedbirli olmaları ve yetkililerin yönlendirmelerine uymaları istendi.

Bölge Halkı Tedbirli Olmalı

Depremin ardından, Akdeniz’e kıyısı olan bazı ülkelerde de hafif sarsıntılar hissedildi. Uzmanlar, deniz tabanındaki bu tür depremlerin, genellikle büyük hasara yol açmadığını ancak artçı sarsıntılar açısından risk taşıdığını belirtiyor. Bölgedeki yetkililer, halkı sakin olmaya davet ederken, herhangi bir olumsuz durum karşısında ivedilikle acil durum numaralarını aramaları gerektiğini hatırlattı.

Depremle ilgili incelemeler devam ediyor ve uzmanlar, depremin nedenleri ve olası etkileri hakkında daha fazla bilgi toplamaya çalışıyor.

Muhabir: Emel Tekbaşoğlu Sürer