Ak Parti Tokat İl Başkanı Ali Özer: “İşçi çıkarma durumunun yaşanması bizleri çok rahatsız etti mi derseniz, evet etti, etmeye de devam ediyor.”

 ***

Tokat’ta faciadan dönüldü! Uçuruma yuvarlanan araç ağaca çarparak durdu! Tokat’ta faciadan dönüldü! Uçuruma yuvarlanan araç ağaca çarparak durdu!

Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz: “Ben farkındayım, zaman zaman bana da iletiyorlar. İnşallah bu sorun çözülecek.”

***

31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’li Belediye Başkan adayının kazandığı Tokat Belediyesi’nde, geçmiş dönemde çalışmakta olan 8 işçinin iş akitleri feshedildi.

AK PARTİ TOKAT TEŞKİLATI RAHATSIZLIĞI DİLE GETİRDİ

Ak Parti Tokat İl Başkanı Ali Özer, 26 Temmuz tarihinde Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte basın mensuplarıyla buluştuğu ortamda konuya ilişkin açıklama yapmış, rahatsızlıklarını vurgulamıştı. Başkan Özer açıklamasında “işten çıkarma ile alakalı son dönemde bazı sıkıntılar yaşanıyor. Ve bunlar yaşanırken biz doğru bulmadıklarımızı, İl Başkanlıkları, Milletvekilleri seviyesinde hatırlattık. İşçi çıkarma durumunun yaşanması bizleri çok rahatsız etti mi derseniz, evet etti, etmeye de devam ediyor. Şöyle söyleyeyim, önceki dönemlerimizde biz herhangi bir hizmet alımı söz konusu olduğunda biz ittifak ortaklarımıza da kontenjan sunmaktaydık. Tokat’ta işten çıkarmaların düşünülmeden yapıldığını, doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum.” demişti.

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KONUYU DEĞERLENDİRDİ

Ak Parti Tokat İl Başkanı Ali Özer’in Tokat merkez Belediyesi’nde iş akitleri sonlandıran işçilerin durumunu gündeme getirmesinin ardından 31 Temmuz günü Tokat’a gelen Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz da iş akitlerinin feshi için yönetilen soruyu yanıtladı. Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, Başkan Yardımcıları Semiha Ekinci, Lokman Ertürk ve Veli Böke ile birlikte geldiği Tokat’ta, Ak Parti Tokat İl Başkanlığında Tokat Milletvekilleri Mustafa Arslan, Cüneyt Aldemir ve İl Başkanı Ali Özer ve Teşkilatların Başkan ve Yöneticileri, İlçe, Belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Gürel, İl Genel Meclisi Üyeleri ile istişare toplantısı tertip etti. Toplantı öncesi basın mensuplarının sorularına yanıtlar verildi. Gazetecilerin sorduğu sorulardan biri de Tokat Belediyesi’nde iş akdi sonlandırılan işçilerin durumu üzerine oldu. Yılmaz, konudan haberdar edildiğini belirtti ve şunları söyledi:

“Şimdi, değerli basın mensupları, şimdi farkında mısınız, 31 Mart seçimlerinden önce bir gün, beş gün, neyse, ondan önceki günlerde meydanlarda, mitinglerde, bana bir tane seçime talip olan partilerden, hangi parti olursa olsun, ben seçilmek istiyorum, beni seçin ey milletim diye meydanlarda, platformlarda insanlardan oy isteyenlerden bir kişi duydunuz mu, ben seçildikten sonra benden önceki belediye başkanının aldığı işçileri sokağa koyacağım diye bir şey duydunuz mu? Duymadınız. Niye, zira siyasi kurnazlık yapıyorlar. Bizden öncekilerin mağdur ettiği gibi biz kimseyi mağdur etmeyeceğiz, biz onları da bağrımıza basacağız diyorlar. Hem de nasıl vaatlerde bulunuyorlardı. Yeri göğü birbirine bağlıyorlardı, dileyin bizden ne dilerseniz diyorlardı. Ama gördünüz, bundan 4 ay geçti, hiçbirine riayet etmiyorlar, kim olursa olsun, herhangi bir siyasi parti göstererek söylemiyorum bunu, şimdi de deniz bitti teranesi ve felaket tellallığı ile milleti oyalamaya çalışıyorlar. Bizim ekonomi ile ilgili bir takım konulara değinmemiz halinde, biz bir iktidara gelelim de siz göreceksiniz, biz neler yapacağız diyenler, halka ucuz şunu yapacağız, bunu yapacağız, suyu ucuzlatacağız, ulaşım giderlerini azaltacağız, günlük tüketim malzemelerinin daha ucuza sağlanması için elimizden geleni yapacağız diyenler şimdi yarış edercesine bu dediğimiz hizmetlere zam yapıyorlar, belediyecileri kastediyorum, hangi parti olursa olsun bunları yapıyorlar. Ak Parti hiçbir zaman bunu yapmadı. Ak Parti hiçbir zaman yapamayacağı bir işi yapacağım diye insanları kandırmak ve bunun üzerinde yükselen bir siyaset terminolojisi hiçbir zaman dile getirmedi. O bakımdan bunları doğru bulmuyoruz. Tokat’ımızda var böyle bir sıkıntı. Milletvekillerimiz sağ olsunlar onun görüşmelerini, onun mücadelelerini veriyorlar. Ben farkındayım, zaman zaman bana da iletiyorlar. İnşallah bu sorun çözülecek.”

Editör: Mustafa Işık