Haber-Foto: Mustafa Işık

AK Parti Tokat İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.  26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda gerçekleşen toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Anayasa Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Tokat Milletvekili Av. Yusuf Beyazıt, Adalet Komisyonu Üyesi ve AK Parti Tokat Milletvekili Av. Mustafa Arslan, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi ve Tokat Milletvekili Dt. Cüneyt Aldemir, Ak Parti Tokat İl Başkanı Ali Özer, Merkez İlçe Başkanı Ali Çalışkan, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Havva Sabuncuoğlu, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Resul Akyürek, Tokat İl Genel Meclis Başkanı Ali İhsan Gürel’in yanı sıra Ak Parti eski milletvekilleri, eski belediye başkanlarından Adnan Çiçek ve Eyüp Eroğlu, parti teşkilatları ve basın mensupları katıldı.453779274 1040169327677349 2084794393051177504 NKONUŞMALAR YAPILDI
AK Parti Tokat Başkanlığı İl Danışma Meclis Toplantısı’nda Ak Parti Tokat İl Başkanı Ali Özer, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Havva Sabuncuoğlu, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Resul Akyürek, Tokat İl Genel Meclis Başkanı Ali İhsan Gürel, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi ve Tokat Milletvekili Dt. Cüneyt Aldemir, Adalet Komisyonu Üyesi ve AK Parti Tokat Milletvekili Av. Mustafa Arslan, Anayasa Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Tokat Milletvekili Av. Yusuf Beyazıt, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu konuşma yaptılar.

Ak Parti Tokat İl Başkanı Ali Özer, “Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirleriyle göreve geldiğimiz günden bugüne kadar geçen bir buçuk yıl süresince tüm dava arkadaşlarımızla çalışmalarımızı canla başla yürütüyoruz ve yürütmeye devam ediyoruz. Teşkilat olarak şehrimizdeki ilçe, belde, köy, mahalle bırakmayarak hemşehrilerimizi biz hemşehrilerimizle bir araya getiriyoruz ve partimizin icraatlarını anlatmaya devam ediyoruz. Bu vesileyle programlarımıza katılım sağlayan değerli milletvekillerimize huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum.

Haftalık il yürütme ve yönetim kurulu toplantılarımızı düzenli olarak icra ediyor, ilçe koordinatörlerimizin katılımlarıyla haftalık ilçe yönetim kurulu toplantıları gerçekleştiriyoruz. Partimize gelen hemşehrilerimizin taleplerini alarak ilgili makamlara iletmek üzere birebir görüşmelerimize de devam ediyoruz. Teşkilatlarımızla birlikte şehit ailelerimizin yanı sıra ihtiyaçta olan engelli ve yaşlı ailelerimizin ziyaretlerini düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. İlimizde faaliyet gösteren kurum ve STK'ları ziyaret ederek istişare toplantılarında, şehrimiz için gerçekleştirmek istediğimiz projelerimizi ilgili bakanlıklara iletiyoruz. Bu taleplerimizin ilgili bakanlıklara iletilmesinde hassasiyet gösteren değerli milletvekillerimize ve taleplerimizin sonuçlandırılması ile ilgili ilgi ve alakalarından dolayı sayın bakanlarımıza da teşekkürlerimi arz ediyorum.

Yirmi iki yıldır Tokat'ımıza yapılan yatırımlar için Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımızı sunuyorum. Basın mensuplarımızla bir araya gelerek şehrimiz için yapmış olduğumuz çalışmaların vatandaşlarımıza doğru bir şekilde ulaşmasını sağlamak için çalışıyoruz. İlçelerimizde ilçe danışma meclisi toplantılarımızı düzenleyerek teşkilat mensuplarımızla bir araya geliyoruz. Tüm bu faaliyetlerimizi gerçekleştirmekten büyük bir aile olmanın gururunu yaşıyoruz. 2001'den bugüne bu kutlu davanın her birinde görev yapmış kahraman dava arkadaşlarımızla biz büyük bir aileyiz.

Değerli dava arkadaşlarım, AK Parti olarak Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dava ve yol arkadaşları olarak Türkiye Yüzyılında büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa etmek için daima ileri giderek ülkemizi medeniyetler seviyesine taşımak için tevazu, samimiyet ve gayretle çalışmaya devam edeceğimize inancım tamdır. Sözlerime burada son verirken, kuruluşumuzdan bugüne kadar görev yapan ve halen görevde olan teşkilat mensuplarımıza Allah'tan rahmet, hasta olanlara acil şifalar diliyorum. Sayın Bakanım, Sayın Genel Başkan Yardımcım, değerli milletvekillerim ve kıymetli AK Parti ailem, program katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, toplantılarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Ak Parti Tokat İl Başkanı Ali ÖzerAk Parti Kadın Kolları Başkanı Havva Sabuncuoğlu, "İkinci kez Gazze ve Filistin konularında sesimizi yükseltiyoruz. İlk günden beri susmadık, susmayacağız. Yaklaşık kırk bine yakın sivil hayatını kaybetti. Bu kayıplar arasında kadınlar, çocuklar var. Kimi annesiz, kimi çocuksuz kaldı. Soykırımda hayatını kaybeden tüm Filistinli şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum.

Bölge ve ilçelerimiz bu durumu izliyor. Ne yazık ki vicdanlar sessiz. Ancak, bir kişi hariç. Cumhurbaşkanımız, liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan, dünyaya meydan okuyan liderimizdir. "One minute", "Dünya beşten büyüktür" diyerek kararlılıkla, azimle mazlumların yanında yer alıyor. Bizler de teşkilat çalışmalarımızla, il, ilçe ve mahallelerimizle, yaşlılarımızı, engellilerimizi, hastalarımızı ziyaret ederek destek olmaya devam ediyoruz.

Biz güçlü teşkilatlarız ve büyük bir aileyiz. AK Parti iktidarı döneminde milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve il genel meclis üyelerimiz Tokat'ımıza birçok hizmet sundu. Yirmi yıldır sahada çok sözümüz var. Yaz döneminde de kapı çalmadık bırakmayacağız; ziyaretlerimize devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanımızın il başkanlarına söylediği gibi: "Her zaman yeniden doğarız" diyerek, birlik ve beraberlik içinde durmak yok, yola devam diyorum. İyi bir danışma meclisi toplantısı geçirmemizi diliyorum. Hepiniz hoş geldiniz."Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Havva SabuncuoğluAk Parti Gençlik Kolları Başkanı Resul Akyürek, "Öncelikle, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a Ak Gençlik Tokat'tan bir destek olarak şahsım adına ve Ak Gençlik Tokat olarak şunu belirtmek istiyoruz: İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın hatsiz ve hudutsuzca söylemiş olduğu, yapmış olduğu paylaşımlardan ötürü her zaman Türk gençliği olarak ve Müslümanlar olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduğumuzu sizlerin huzurunda tekrardan ifade etmek istiyorum.

İnsanlık tarihinin karanlık sayfalarında derin izler bırakan soykırımlar, sadece bir milletin değil, tüm insanlığın ortak acısıdır. Dünya tarihi, büyüme ve gelişmeyle birlikte maalesef katliamlar ve acılarla da hatırlanmaktadır. Kıbrıs'ta, Hocalı'da, Vietnam'da, Halepçe'de ve Bosna'da çok acı hatıralar yaşadık. Tarihsel açıdan bazı kırılma noktaları vardır ve bugünün kırılma noktası Gazze'dir. Gazze'de yaşanan soykırımdır. Bugün, fikir hayatımızın ve siyasi mücadelemizin en önemli konusu Filistin davasının belki de en acı günlerinden geçmektedir. İsrail'in elinde büyük bir insanlık suçu var ve bu, alınlarında silinmeyecek bir utançtır. Dünyamız üzerindeki bu kara lekeyi temizlemek biz gençlerin asli vazifesidir. Gazze'de yaşanan soykırımın durdurulması için, yaşanan insanlık suçlarına dur demek için sesimizi hep birlikte yükseltmeliyiz. Her zaman zulmün karşısında bir noktada yer alan Türkiye'de ise gençler tüm üniversitelerde protestolar gerçekleştirdi ve Gazze için haykırdı. Haykırmaktan asla geri durmayacağız. Filistin kardeşlerimiz özgürlüklerine kavuşuncaya ve zulüm bitinceye kadar sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Her birinizi minnet ve şükranlarımla selamlıyorum.”

Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Resul AkyürekTokat İl Genel Meclis Başkanı Ali İhsan Gürel, "AK Parti sıradan bir siyasi teşekkür değildir. Bizler büyük bir davanın sevdalı insanları olarak burada bir aradayız. Türkiye, binlerce yıllık devlet tarihimiz içinde son halka ise AK Parti, bu büyük davanın günümüzdeki en önemli temsilcisidir. Cumhurbaşkanımızın her zaman ifade ettiği gibi, AK Parti maziden atiye yolculuğumuzun altın halkalarından biridir. İl danışma meclisi toplantılarımız, bu büyük davanın adeta bir istişare bayramıdır. Birlik ve beraberlik içinde, şölen havasında geçen il danışma meclisi toplantımızın ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum.

Bugün burada, genel meclisimizin çalışmalarını sizlerle paylaşacağım. Tokat İl Genel Meclisi, ilimizin kalkınması ve vatandaşlarımızın refah seviyesinin yükseltilmesi adına birçok projeye imza atmaktadır. Eğitimden ulaştırmaya, tarımdan altyapıya, kültürel mirasın korunmasına kadar geniş bir hizmet yelpazesi sunmaktadır. Tarım alanında, sulama kanalları, yeni göletlerin yapılması ve mevcut göletlerin bakım-onarımı gibi çalışmalar hız kesmeden devam etmektedir. Bu sayede vatandaşlarımız, tarımsal altyapı hizmetlerinden faydalanarak Tokat ve Türkiye için en önemli hususlardan biri olan tarıma katkı sağlamaktadır. Tokat Özel İdare olarak bu alanda öncülük yapıyoruz. Şu anda merkez ilçede üç, Zile ilçemizde ise bir adet olmak üzere toplamda dört göleti eş zamanlı olarak yapan tek özel idare Tokat Özel İdare'dir.

Ulaştırma alanında, köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir şekilde yaşamalarını sağlamak amacıyla çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmektedir. İl Özel İdaresi olarak, yol ağında yer alan köy yollarındaki sanat yapılarını asfaltlama, kurumlama, parke, yama, birinci kat ve ikinci kat asfalt çalışmalarımız hız kesmeden sürdürülmektedir. Bu anlamda, Zile-Artova arasında yapımı devam eden yolun karayolları ağına alınarak yapımını üstlenen Bakanlığımıza ve Sayın Bakanıma teşekkürlerimizi arz ederiz. Bu seçim döneminde yoğun emek sarf eden Sayın Milletvekillerimize ve Sayın İl Başkanımıza teşekkürü bir borç biliriz.

Köylerimize daha iyi hizmet götürülebilmesi için iş makinesi alanında kullanılmak üzere İller Bankası'ndan yüz milyon TL kredi kullanılması kararı alınmış olup, Bakanlıkça onaylanmıştır. Bu sayede İl Özel İdaresi iş makinesi parkurunun yarısı yenilenmiş olacaktır. Altyapı çalışmaları da İl Genel Meclisinin öncelikleri arasında yer almaktadır. İçme suyu projeleri, kanalizasyon ve depo tesislerinin inşası gibi projelerle ilimizin her köşesine bu hizmetler götürülmektedir. Bu çalışmaları insani birer ihtiyaç olarak görüp, öncelikli hedeflerimiz arasında belirledik.

Kültürel mirasın korunması ve turizm alanında da önemli adımlar atılmaktadır. Tarihi ve kültürel değerlerimizin restorasyonu, turistik alanların düzenlenmesi ve tanıtılması gibi projelerle Tokat'ın tarihi zenginlikleri gelecek nesillere aktarılmaktadır. Enerji alanında kalkınma ve büyümeye paralel olarak artan enerji tüketimi, enerji arz güvenliği sorununu beraberinde getirmektedir. Türkiye gibi enerji bağımlılığı yüksek bir ülkede yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını çok önemsiyoruz. Bu bağlamda, halen çalışmaları devam eden yıllık yirmi milyon KW saat enerji üretimi kapasitesine sahip olacak enerji projesini şehrimize ve ülkemize kazandıracağız.”Tokat İl Genel Meclis Başkanı Ali İhsan GürelTBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi ve Tokat Milletvekili Dt. Cüneyt Aldemir, "Bu il danışma meclisi toplantımızın inşallah hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bizler kurulduğumuz günden itibaren istişareye önem veren bir topluluğuz. Bugünlere bu sayede geldik. Sizlere bu davaya vermiş olduğunuz gönüllü katkılardan dolayı öncelikle hepinize teşekkür ediyorum. Bu dava sürecinde rahmeti rahmana kavuşmuş teşkilat mensuplarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Emeği geçen tüm dostlarımıza da teşekkür ediyor, bundan sonra da durmak yok, yola devam diyorum.

Seren'in anne babası Bahar dizisinde: İşte yeni oyuncular! Seren'in anne babası Bahar dizisinde: İşte yeni oyuncular!

Tabii şu anda ülkemizin ve dünyanın geçirdiği zor günler var. İsrail, Filistin ve Gazze'de kırk bin masum insanın hayatını kaybettiği bir ortamda yaşıyoruz. Birkaç gün önce İsmail Haniye'nin suikast sonucu öldürülmesini hepimiz yaşadık. Öncelikle İsrail'i kınıyorum. Bu kınama ile kalmıyor. Dünyada tek başına bu konuda sesini yükselten Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a destekleri için teşekkür ediyorum. Çünkü dünyada bu konuda tek başına konuşan tek kişi Recep Tayyip Erdoğan'dır. Mazlumların yanında olan ve tüm Müslümanların derdiyle ilgilenen tek kişi de odur. Bu süreçte de sesini yükselten başka kimse olmadığını hepiniz görüyorsunuz. Bizler bu süreçte elimizden ne geliyorsa, tüm desteğimizi Filistinli kardeşlerimize sunmaya devam edeceğiz. İnşallah bu süreçte bizlere destek verdiği için genel başkanımıza ve cumhurbaşkanımıza canı gönülden teşekkür ediyorum.

Kıymetli teşkilat mensuplarımız, bizler iki bin bir yılında partimizin kuruluşundan bugüne kadar her türlü görevde bulunarak bugünlere geldik. Bu nasıl oldu? Teşkilatımızın diriliği, uyanıklığı ve AK Parti ve Tokat sevdasıyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sevdasıyla geldik. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi ve kardeşliğimizi bozmasın. Çünkü bu süreçlerde daha fazla birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var.

Otuz bir Mart'ta bir seçim yaşadık. Bu seçimden sonra yeniden önümüze bakmak için istikametimizi doğrultusunda devam ediyoruz. Yapılan yanlışlıklar olabilir, hatalar olabilir ama teşkilat mensuplarımızın cansiperane çalıştığına hepimiz şahidiz. Bugünlere hep beraber geldik. İnşallah önümüzdeki süreçte de partinin yeniden bu süreçleri daha istikametli bir şekilde yöneteceğine ve sizlerin birliğiyle, beraberliğiyle bu süreçleri daha da iyi yöneteceğimize canı gönülden inanıyoruz. Bizler bugüne kadar birliğimizi ve beraberliğimizi bozmadık. Bundan sonra da devam edeceğimize canı gönülden inanıyorum. Çünkü bizim bir dünya liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Onunla beraber biz, ülkemizi yönetmeye ve istikametimiz doğrultusunda hedeflerimize ulaşmak için cansiparane çalışıyoruz.

Bizler 14-28 Mayıs'ta seçildikten sonra Tokat için neler yapabiliriz diye yollara düştük ve elimizden gelen her türlü çaba ve gayreti gösteriyoruz. Burada özellikle bir teşekkürü kıymetli ulaştırma bakanımıza iletmek istiyorum. Çünkü Tokat'ta yapılan tüm yollar, köprüler ve sıcak asfalt çalışmalarında emeği var. Karayolları Bölge Müdürlüğü olduğu dönemden itibaren ve sonrasında bakan olduğu dönemde gerçekten hiçbir zaman elini, eteğini buradan çekmedi. Ne kadar gücü varsa, ne kadar imkanı varsa Tokat için kullandı. Öncelikle teşekkür ediyorum. Bundan sonraki destekleriniz için şimdiden canı gönülden minnettarlığımı sunuyorum.

Tabii buraya gelirken müjdelerle de geldik. Onları kendisi Allah'ın izniyle burada sizlere iletecektir. Bizler başta Cumhurbaşkanımıza ve daha sonra ulaştırma bakanımıza Tokat'a vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Kıymetli dostlarım, bu il danışma meclisinde Tokat'a yapılanların tamamını anlatsak herhalde yarına kadar zaman alır. Özellikle son dönemde yapmış olduğumuz 189 okul, havalimanı, yollarımız, hastanelerimiz ve yakında yapacağımız şehir hastanesiyle Tokat'ın çehresini açmaya, Tokat'a hizmet etmeye devam edeceğiz. Sadece önemli birkaç başlığı belirtmek istedim. Fazla vaktinizi almak istemiyorum. Çünkü benden sonra konuşacak kıymetli vekillerimiz, bakanımız, genel başkan yardımcımız sizlere gerekli bilgileri verecektir. Danışma meclisimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bugüne kadar ter dökmüş, emek vermiş kıymetli dostlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Sizler bu çalışmalarda çok yoğun çalıştınız. Bundan sonra da yaz döneminde bu çalışmalarınıza gayretle devam edeceksiniz. Bizler de sizlerle beraber halkımızın arasında gerekeni yapacağımıza emin olun diyorum. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Sağ olun, var olun."Tbmm Sağlık, Aile, Çalışma Ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Ve Tokat Milletvekili Dt. Cüneyt AldemirAdalet Komisyonu Üyesi ve AK Parti Tokat Milletvekili Av. Mustafa Arslan, "300 günü geçen bir süredir İsrail'de soykırım devam ediyor. Tarih boyunca Kerbela'dan bugüne baktığımızda, Kerbela, Çanakkale ve yakın zamanda yaşadığımız Bosna'daki savaşlar insanların hiçbir yere gitmediğini, insanlığın hiçbir yere ilerlemediğini gösteriyor. Dünyanın gözünde kadın, çocuk, sivil, asker demeden insanlar aç, susuz ve ölüme terk ediliyor. Bütün dünya bunu izliyor. Bu duruma itiraz eden ve hür bir ses olarak sesini yükselten Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. İnşallah Cumhurbaşkanımızın liderliğinde biz de bu davada durmadan, dinlenmeden çalışmaya devam edeceğiz. Tarihin çok önemli kırılma noktalarından birini yaşıyoruz. Gelecekte tarihçiler bu dönemi yazdıklarında çok farklı şeyler yazacaklar. Gerçekten dünyada yeni bir düzen kuruluyor, yeni bir döneme geçiyoruz. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan düzen değişiyor; yeni bir dünya düzeni kuruluyor. Bu yeni dünya düzeninde Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kendine layık olan yeri almak için büyük çabalar sarf ediyor.

Çevremize baktığımızda Irak, Suriye, Lübnan, Libya, Gürcistan ve Kafkaslar'da bir ateş çemberi var. Ukrayna-Rusya Savaşı ve Balkanlar'da oynanan oyunlar ortada. Yani bir ateş çemberinin içinde huzur ve barış adası olan bir Türkiye'de hep beraber yaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın yirmi üç yıldır izlediği politikalarla ve siyasetle Türkiye'yi barış ve huzur adası olarak, mazlumların umudu olarak yola devam ettiriyoruz. Bunları Sayın Cumhurbaşkanımız yaptı; bunları siz yaptınız. Siz Sayın Cumhurbaşkanımıza yola çıktığı günden bugüne kadar destek verdiniz. Bunları hep beraber yaptık. İnşallah sizlerin desteğiyle hep beraber yapmaya devam edeceğiz. Yerel seçimlerde Tokat'ta arzu ettiğimiz neticeyi elde edemedik; ilçelerimizle birlikte. Bu konuda üzgünüz ve buruk bir toplantı yapıyoruz. Biz tüm belediyeleri kazanmış olarak burada bir toplantı yapmak isterdik. Bundan dersler çıkaracağız. Genel merkezimiz ve genel başkan yardımcımız bu konuyla ilgili etraflı ve bilimsel araştırmalar yaptılar. İnşallah bu konuları telafi edecek çalışmaları önümüzdeki günlerde hep birlikte yapacağız. Biz bu aziz millete, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hizmet etmeye devam edeceğiz. Milletimize, şehitlerimize, ecdadımıza ve bu topraklara borcumuz var. Dünyadaki bütün mazlumların ve mağdurların ümidi olarak, durmadan ve dinlenmeden çalışmaya devam edeceğiz.

Sayın Bakanımıza ve genel başkan yardımcımıza teşrifleri için teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımız, bölge müdürü ve genel müdür olarak Tokat'ta ulaşımla ilgili büyük yatırımlara imza attı. İnşallah önümüzdeki günlerde bu yatırımlarla ilgili yeni müjdeleri hep birlikte alacağız. Sayın Bakanım, Allah razı olsun, güzel hizmetler yaptınız. Az önce şantiyede sunumu dinledik. Tokat'ta şu ana kadar yapılan yatırım yaklaşık kırk milyar liraya mal oldu. İnşallah önümüzdeki dönemde hemşehrilerimizin Çamlıbel Tüneli ile ilgili bir müjdeyi sizlerden duymalarını bekliyoruz. Sözlerimi fazla uzatmadan, teşekkür ediyorum. Hepinize saygılar, sağ olun."Adalet Komisyonu Üyesi Ve Ak Parti Tokat Milletvekili Av. Mustafa ArslanAnayasa Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Tokat Milletvekili Av. Yusuf Beyazıt, "Bizler Filistin’in, bizler Gazze’nin mahcubiyetini yaşıyoruz. Keşke mahcup olabilmeyi bile becerebilsek diyorum. Dualar ediyoruz. Bir anlamda çaresiz kalıyoruz. Çevremize, etrafımıza bakıyoruz. Siyonizm dünyayı kol kanatları altına almış, tamamen ele geçirmiş. Medyayı, sosyal medyayı, sinemayı, sanatı, tarihi, ekonomiyi, ticareti; hepsini egemenliği altına almış.

Daha düne kadar demokrasiden, insan haklarından, hukukun üstünlüğünden, çocuk haklarından bahsedenler, Türkiye’de gösteri yapma hürriyetinden söz edenler, terörist olduğu zaman onların hakkını savunmaktan imtina etmeyenler, Müslümanlar, Gazze girince sessiz kalıyorlar. Bırakın sessiz kalmayı, onları destekliyorlar. On altı bin çocuk ölmüş, şehit olmuş o yavrular. Hala enkazların altında cenazeler çıkmayı bekliyor. Hala şehitler var. Dünyanın kılı kıpırdamıyor. Soykırımcı katil Amerika’da senatörler ayakta alkışlıyor. Nerede o Ortadoğu’daki Müslüman toplumların önündeki lider bozuntuları? Sadece bir kişi ses çıkarıyor; bir insan dünyaya meydan okuyor, yüzlerine karşı dünya beşten büyüktür diyor. Mazlumlar soykırıma, katliama uğruyor. Dünyada sadece bir kişi meydan okuyor. İşte bizler o kişinin, o liderin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşlarıyız. Bizler hesap sormak isteyenlerin, bizimle yol yürümekten uzak duranlara sesleniyorum. Hiç bakmıyorlar mı? Hiç dönmüyorlar mı? Peygamberin halini olan İstanbul’u nasıl CHP’ye teslim ediyorlar? O İmamoğlu ki başlattığı bir tweetle İsrail Dışişleri Bakanı tarafından etiketleniyor ve onun desteğini alıyor. Hiç mi utanmıyorlar? Hiç mi haya etmiyorlar?

Milletvekilleri, genel başkan yardımcıları, danışmanlar var. Karabağ’da Azerbaycan’a destek verirken Türkiye oraya asker gönderiyor, yardım gönderiyor diye bizi dünyaya şikayet ediyorlar. Orada katil Ermenistan’ın yanında yer alıyorlar. Son zamanlarda da Türkiye’nin mavi vatan diye bir hayali olamaz diyorlar. Orada vatan derse bu diyor, bu egemenlik sınırını aşmaktır diyor. Sen hangi toprakların çocuğusun? Sen hangi vatanda büyüdün? Hangi şebekelerin şırdalarıyla hangi güçlerin maşası oldun? Bütün bunlara meydan okuyan bir cumhurbaşkanımız var. Allah onun ve dava arkadaşlarının yardımcısı olsun. Hiç kimse tesadüfen bir yerde değildir.

AK Parti kadroları yoldan geçenlerin değil, seçime kadar değil, pazara kadar değil, bir hak mücadelesinin ve yine onlara hesap sormanın mücadelesini sürdüren bir davadır. AK Parti misyon kardeşidir, vizyon kardeşidir. AK Parti, sadece dünya ve menfaatleri düşünen değil, öteki dünyayı da düşünen gariplerin sesi, kimsesizlerin kimsesi olan büyük bir davanın mümessilleridir. Sabahlara kadar çalıştık değerli dostlar. Hayvanlarla ilgili koruma kanunu çıkardık. Bizi hayvan katilleri dediler. Yaptığımız olay şu; diyoruz ki, çocukları öldüren, buralarda zarar veren köpeklerimizi toplayalım, bakım evlerinde sahiplendirelim, tedavi edelim diyoruz. Ama bu, sadece dünyevi çıkarlarını düşünenler tarafından hesaba alınmıyor.

Değerli dostlar, burası benim kadromun olduğu yer. Burası bizim dava arkadaşlarımızın olduğu yer. Bir seçim elbette yaşandı. Bu seçimin değerlendirmesini yapmak mümkündür. Ama yapılan hizmetler ortada. İstanbul’a, Ankara’ya, Türkiye’ye hizmet ettik. Sivas’ta, Samsun’da, Amasya’da, İstanbul’da ne olduysa burada da aynı şeyler oluyor. Çünkü yaparsa yine AK Parti yapar ama bizi de cezalandırmak isteyenler, bize hesap soranlar, Karabağ’da Azerbaycan’ın yanında olduğumuz için, Kudüs’te Siyonizm’e karşı durduğumuz için, Ege’de Mavi Vatan dediğimiz için, mazlumların yanında olduğumuz için karşı çıkıyorlar.

Değerli dostlar, değerli dava arkadaşlarım, konuşmaları yapacak çok sevdiğimiz bir bakanımız var. Biz bakanımızı Tokatlı kabul ediyoruz. Bölge Müdürlüğü burada geçti. Genel Müdürlüğü döneminde adım adım oraları gezdi. Şimdi de bakanlıkta öyle, tasarruf genelgesine rağmen her şey kısıntıya uğramış olmasına rağmen yine burayla ilgili yaptığı faaliyetleri takdir ediyorsunuz. Dün ve bugün sadece dünyayı düşünme zamanı değil. İsmail’ye Allah rahmet eylesin. Allah mekanını cennet eylesin. Oğullarını, torunlarını kendi sağlığında şehit olarak görmüş, şehitliği istemiş ve şehit olmuş birisidir. Amerika’nın orada ne işi var? İsrail’in o devletler içinde ne işi var? Dünyanın niye susuyor? Niye hesap sormuyor? Çünkü İsrail ve Siyonizm dünyaya egemenliğini yaşıyor. 

Değerli dostlar, zamanınızı fazla almayacağım. Bir Kudüs’ün, Filistin’in, Gazze’nin utancını, mahcubiyetini yaşıyoruz. Bir mümin olarak, bir insan olarak, dün oraları nasıl koruyamadıysak, batıya karşı nasıl gücümüz yetmediyse, bugün de aynı durumda kalmamak için dimdik durmalıyız. AK Parti kadrolarının yola devam ederek, o büyük dünya liderinin etrafında çelik gibi durarak dünyaya meydan okumaya ve hesap sormaya ant içerek yolumuza devam etmemiz lazım diyor. Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.”Anayasa Komisyonu Başkanı Ve Ak Parti Tokat Milletvekili Av. Yusuf BeyazıtAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, "Tokat’ta gerçekten güzel bir program gerçekleştiriyoruz. Sabah saatlerinde Sayın Bakanımızla birlikte çeşitli incelemelerde bulunduk. Kendisinin Tokat’ımız açısından önemli haberleri oldu. İnşallah bunları burada da dile getireceğini düşünüyoruz. Şu an burada, verimli olacağını düşündüğümüz kıymetli bir toplantıyı hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Buraya en son gelişim yaklaşık bir yıl önceydi ve o gün de bir şehir buluşmaları kapsamında gelmiştim. Gerçekten o gün de çok güzel, keyifli ve verimli bir program gerçekleştirmiştik. Bir yıl sonra tekrar burada olmaktan ve bu kültür başkentlerinden birinde, Anadolu’muzun kültür merkezlerinden biri olan Tokat’ta bulunmaktan büyük bir keyif alıyorum.

Sözlerimin başında, bu memleketi ve bu milleti şu anki noktasına getirmek için canlarını feda etmiş askerlerimize ve siyasetçilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Nurlar içinde yatsınlar, mekanları cennet olsun. Az önce vekilimiz çok önemli bir hatırlatmada bulundu. Bu milletin, bu devletin yerin üstünde yaşayanlar olduğu kadar, daha fazlası yerin altında olan şehitlerimiz de var. Bizim onlara borcumuz var, hakları var. Allah bizi mahcup etmesin diyorum. Her gün, her çalışmamızda, her programımızda onlara layık olmak için, onların güvenlerine uygun şekilde çalışıyoruz.

Maalesef dünya ve bölge olarak son derece sıkıntılı ve zor bir süreçten geçiyoruz. Geçtiğimiz günlerde Filistin davasının liderlerinden Sayın İsmail Haniye’ye kalleş bir suikast sonucu şehit edildi. Allah’tan kendisine rahmet diliyorum. Filistin’de şehit düşen tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şu an Gazze’de devam eden soykırımı lanetliyoruz. Gazze’de devam eden soykırımın sorumlularını affetmeyeceğiz. Onları tarih affetmeyecek ve biz de affetmeyeceğiz. Emellerine ulaşamayacaklar. Soykırımcı kadronun temsilcileri ne kadar ortalığı karıştırmaya çalışsalar da, bu lekeyi örtemeyecekler. Biz bu sürecin takipçisi olacağız. Maalesef müesses nizam ve uluslararası sistem hakkaniyet noktasında çaresiz kalmış durumda. Uzunca bir süredir tek başına ayağa kalkarak, “Dünya beşten büyüktür” ve “Daha adil bir dünya mümkündür” diyen Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz.

Şu günlerde yüksek sesle şunu haykırmamız lazım: Özgür dünyanın gür sesi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Her daim özgürlüklerden bahsedenler, kişisel hürriyetlerden bahsedenler, oradaki çocukların yaşama hakkını görmezden geldiler. Biz bunu görmezden gelmeyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her daim dik duracağız, kararlı olacağız, çalışacağız, mücadele edeceğiz ve inşallah daha adil bir dünyayı hep birlikte, AK Parti olarak ve Türkiye olarak hayata geçireceğiz. Bu sürecin her zaman takipçisi olacağız.

Bu çabalarımız ve mücadelemiz, Filistinli kardeşlerimizin yanında olmamızı gerektiriyor. İnşallah orada egemen, özgür, bağımsız bir Filistin devleti için mücadelemize devam edeceğiz. Sayın vekillerimiz çok önemli tespitlerde bulundular. AK Parti bir davadır. Evet, AK Parti sadece siyasi bir parti değil, aynı zamanda bir davadır. Bu milletin egemenlik, bağımsızlık ve özgürlük davasıdır. Büyük ve güçlü Türkiye davasıdır. Bu dava yeni bir dava da değildir, öteden beri mücadelesi verilen bir davadır. Biz bu yolda kararlı adımlarla ilerliyoruz. Ancak dava mensupları olarak güncel siyasetle meşgul olacağız, çalışmalarımızı yapacağız, mücadelemizi ortaya koyacağız ama büyük tabloya dikkatle bakacağız. Tarihi genel akış içerisinde neredeydik, nereye geldik ve nerede duruyoruz, bunu gözden geçireceğiz.

Değerli teşkilat mensuplarımız, günümüzde büyük tabloyu göz önüne aldığımızda, özellikle Gazze sürecini değerlendirdiğimizde, büyük ve güçlü Türkiye’nin sadece bizim için değil, bütün dünya için gerekli olduğunu görüyoruz. Teşkilatlar olarak bize düşen vazife, bu büyük vizyonu hayata geçirmek ve bu ağır yükü sızlanmadan, kardeşliğimizi bozmadan, birlik ve beraberlik içinde taşımak. Bu büyük vizyonu hayata geçirmek için kararlı bir şekilde çalışacağız.

Son yirmi iki yılda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti iktidarları sürecinde birçok alanda önemli atılımlar gerçekleştirdik. Ulaştırmadan eğitime, sağlığa, altyapıya, ekonomiye, sanayiye, teknolojiye ve savunma sanayisine kadar geniş bir yelpazede önemli ilerlemeler kaydettik. İhracat rekorları kırdık, savunma sanayimizin yerlilik oranını yüksek bir noktaya getirdik. Vesayetle mücadele ettik ve millet iradesine karşı olan kafa tutma geleneğini yerle yeksan ettik. Bu süreçte öz güvenimizi kazandık ve bu özgüveni kimse bizden alamaz.

Dünya güç dengeleri değişiyor ve yeni birliktelikler oluşuyor. Biz, bu fırsat penceresinin tam sırası olduğuna inanıyoruz. Türkiye yüzyılı vizyonu, sadece siyasi bir hamaset değil, iyi çalışılmış, detaylı hedefler ortaya koymuş bir vizyondur. Her alanda dünyanın en güçlü on devleti arasında yer almayı hedefleyen bir bakış açısıdır. Daha adil bir dünyayı hayal eden bir vizyondur. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bu vizyonu hayata geçirmek için var gücümüzle çalışacağız. Türkiye vizyonuna hızlı başladık ve hızlı devam ediyoruz.

Geçtiğimiz günlerde Türksat 6A uydumuzu uzaya fırlattık, yerli ve milli projelerimizle önemli adımlar attık. Türkiye’nin yüzyılı sürecini hız kesmeden devam ettireceğiz. Ekonomik alanda da mali disiplin, para politikası ve yapısal dönüşüm gibi planlamaları hayata geçiriyoruz. Önümüzde seçimsiz geçecek bir dört yıl var. Bu, teşkilatlar açısından büyük bir sorumluluk ifade ediyor. Her daim sahada olan, çalışan teşkilatlar olarak, bu kritik süreçte büyük bir sorumluluk taşımaktayız. Allah yardımcımız olsun, bu sorumluluğun hakkını vereceğiz ve çocuklarımıza çok daha güçlü bir Türkiye bırakacağız. Birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam edeceğiz.

Bu kritik günlerde muhalefetten de beklentilerimiz var. Sorumlu, şuurlu ve bilinçli olmaları gerektiğini düşünüyoruz. Siyasette eleştiri tabii ki olacaktır, ancak esas olan milletin çıkarları etrafında birleşebilmektir. İktidar karşıtlığı ile Türkiye karşıtlığı karıştırılmamalıdır. On beş Temmuz ihanetini hafifletmeye çalışanların ve sosyal medyada sansür adı altında devlet kurumlarının yetkilerini eleştirenlerin çabaları, millete bir çıkar sağlamamıştır. Siyaset milletle yapılır, milletin çıkarına hizmet eder.

Sözlerimi burada sonlandırmak istiyorum. Sayın Bakanımız burada ve epeyce uzun ve verimli konuşmalar oldu. Tekrar teşkilatımıza ve başkanlarımıza bu güzel organizasyon için teşekkür ediyorum. Danışma meclisimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum."Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleriUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, "AK Parti mensupları olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde siyaseti milletimizle birlikte yaptık, milletimizle birlikte bugünlere geldik. Türkiye Yüzyılı’nda da inşallah hedeflerimize yine milletimizle birlikte ulaşacağız. Tokat, en başından beri Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında dimdik duran şehirlerimizden biri olmuştur.

Tokatlı halk ozanlarından Talibi’nin de;
“Hak için çekelim, sadakat, gayret;
Metanet, sadakat darda belli olur”
dizelerinde dile getirdiği üzere, içeride ve dışarıda adeta yedi düvele karşı verdiğimiz mücadelede Tokat’tan aldığımız destek ve güç bizim için çok önemlidir. Çünkü Türkiye Yüzyılı’nı inşa edecek adımları sizlerle birlikte atıyoruz. İl ve ilçelerdeki parti teşkilatlarımız, vücudumuzun en uç noktasına temiz kanı taşıyan kılcal damarlar gibidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve partimizin fikirleri ve politikaları aziz milletimizin her kesimine sizler aracılığıyla taşınıyor. AK Parti hükümetlerinin hayata geçirdiği proje ve eserleri en iyi sizler biliyor ve anlatıyorsunuz. Daha bir ay bile olmadı, ülkemizin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A’yı uzaya başarıyla fırlattık. Test sürecine başladık. İnşallah yıl sonuna doğru kalıcı yörüngesine ulaşarak hizmet vermeye başlayacak. Bir hafta sonra, 10 Ağustos’ta Çukurova Uluslararası Havalimanımızın açılışını gerçekleştireceğiz. Kısaca, Türkiye Yüzyılı’na dev eser ve projelerle dolu-dizgin devam ediyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde; Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Havalimanı, Rize-Artvin Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, 1915 Çanakkale Köprüsü, İzmir-İstanbul Otoyolu, Ankara-Niğde Otoyolu ve Kuzey Marmara Otoyolu, Filyos Limanı, Çamlıca Kulesi gibi dev projeleri birbiri ardına hayata geçirdik. 2002 yılında 6.101 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu, yaklaşık 29.434 kilometreye ulaştırdık. Bölünmüş yollarla bağlanan şehir sayımız 6 iken, 77’ye yükselttik. Türkiye’yi Avrupa’nın 6., dünyanın 8. yüksek hızlı tren işletmecisi yaptık. Ülkemizi hızlı trenle buluşturarak 2.251 kilometre hızlı tren ağı inşa ettik. Havacılıkta çağ atladık. İç hatlardaki aktif havalimanı sayımızı 26’dan 57’ye yükselttik. 50 ülkede 60 noktaya uçuş gerçekleştirirken, bugün 131 ülkede 346 noktaya ulaştık. Genişbant abone sayımız 2002 yılında 20 bin iken, bugün 93,3 milyona ulaştı ve fiberoptik kablo uzunluğumuz 561 bin 695 kilometreye yükseldi. Ülkemizin genelinde olduğu gibi Tokat’ta da ulaştırma ve altyapı alanında önemli projeleri hayata geçiriyoruz.

Kadim tarihi ve sahip olduğu eşsiz zenginliklerle Tokat, sadece şehirlerden biri değildir. Osmanlı’nın hakimiyetine girdiği 14. yüzyılda burası İstanbul ve Bursa’dan sonra ülkenin üçüncü kalabalık şehriydi. Malazgirt Savaşı'ndan sonra Anadolu’da Buhara mimarisiyle yapılan ilk camilerden biri olan Garipler Camii bu şehirdedir. Anadolu’nun ilk üniversitesi diyebileceğimiz Yağıbasan Medresesi de Tokat sınırları içindedir. Tokat sıradan bir şehir değil, tarihin her döneminde önemli bir zanaat ve üretim merkezi olmuştur. Doğuyu ve batıyı, kuzeyi ve güneyi birbirine bağlayan ticaret yollarının kesişim noktasında bulunmasıyla da önemini her zaman korumuştur. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak bizler de bu gerçeklerden hareketle Tokat’ın ulaşım ağının ve haberleşme altyapısının gelişmesi için büyük projeler hayata geçirdik. Son 22 yıl içinde Tokat’ın ulaşım ve iletişim altyapısına 47 milyar 25 milyon lira yatırım gerçekleştirdik. 16 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 287 kilometre artırarak 303 kilometreye yükselttik. Amasya-Erbaa-Niksar-Reşadiye, Tokat-Amasya, Tokat-Sivas, Aybastı-Reşadiye Yolu, Tokat Çevre Yolu gibi çok önemli karayolu projelerini tamamladık. Özellikle Tokat Çevre Yolu, bölgenin dağlık coğrafyası nedeniyle gerçekten zor bir projeydi. Şu anda da 15 milyar 923 milyon lira proje bedeliyle; Tokat Niksar Yolu, Turhal-Zile-Alaca Yolu, Niksar-Başçiftlik Yolu gibi 8 ayrı karayolu projesine devam ediyoruz. Özellikle Tokat-Niksar Yolu, ülkemizin kuzey-güney aksları arasında Orta Karadeniz’i İç Anadolu’ya, Akdeniz’e ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne bağlayan güzergâhta yer alması bakımından büyük önem arz ediyor. Akdeniz-Karadeniz bağlantısı sağlayacak çok önemli bir yol. Mersin’e kadar uzanan lojistik bir koridordan bahsediyoruz. 49 kilometre uzunluğundaki bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında inşa ettiğimiz yolumuzun bugüne kadar 35 kilometrelik kesimini tamamlayarak trafiğe açtık. Yaklaşık 54 kilometre olan mevcut yolun 5 kilometre kısalmasını sağlayarak, 40 dakika süren seyahat süresini 25 dakikaya düşüreceğiz. Böylece projenin tamamlanmasıyla zamandan 429 milyon lira, akaryakıttan 121 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 550 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 9.200 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız. Çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.

Bilindiği üzere Tokat Havalimanı’nı da 2006 yılında sivil havacılığa açmıştık. Ancak havayoluna artan talep doğrultusunda Tokat’a bu havaalanının yetmeyeceğini görerek, Tokat’a 2 milyon yolcu kapasitesi ve estetik mimarisi ile modern yeni bir havalimanı inşa ettik ve 2022 yılında hizmete sunduk. Havalimanımız bölgedeki işletmelerin havayoluyla daha hızlı ve etkin bir şekilde mal taşımasını ve yerel işletmelerin küresel tedarik zincirlerine entegrasyonunu kolaylaştırdı. Bu da Tokat’taki işletmelerin daha geniş pazarlara açılmasını ve ihracat potansiyellerini artırdı. Tokat’ın üretim, ticaret ve turizm faaliyetlerine büyük katkılar sağlayan dev bir eser oldu. Attığımız her adımda hem milletimizin desteğini yanımızda hissettik, hem de bize verilen sorumluluğu hakkıyla yerine getirmeye çalıştık. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat yoluyla ülkemizi büyütmek için var gücümüzle gayret ediyoruz. Günübirlik veya dönemsel sıkıntılar kimseyi aldatmasın. Çalışmaya devam edersek, sağlam durursak, Türkiye Yüzyılı hedeflerimize doğru yürümeyi sürdürürsek, hepimizi güvenli, huzurlu, müreffeh bir geleceğin beklediğinden şüpheniz olmasın. Elbette birbirimize danışacağız, istişare edeceğiz. Türkiye’yi gerçek hizmet siyaseti ile tanıştıran, AK Parti’nin kurucu Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da şükranlarımı sunuyorum. Toplantımızın AK Partiye yaraşır şekilde gerçekleşmesinde emeği olan, davamıza gönlünü veren ve yüreğini ortaya koyan siz değerli dava arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum. Allah’a emanet olun, sağlıcakla kalın."

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Abdulkadir UraloğluKonuşmaların ardından AK Parti Tokat Başkanlığı İl Danışma Meclis Toplantısı fotoğraf çekinmesiyle sona erdi.

Editör: Mustafa Işık