Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden Ahu Tuğba, Miami'deki evinde 69 yaşında hayata veda etti. Özellikle "Banker Bilo", "Derviş Bey", "Dokunmayın Şabanıma" ve "Taçsız Kraliçe" gibi filmlerdeki rolleriyle hafızalara kazınan ünlü oyuncunun vefat haberi, sanat camiasında büyük üzüntü yarattı. Acı haberi, Ahu Tuğba’nın yakın dostu ve sinema sanatçısı Nuri Alço, sosyal medya hesabından duyurdu. Alço, “Canım dostum Ahu’nun vefat haberini öğrendim. Kızı Anjelik ile görüştüm. Maalesef çok üzgünüm” ifadelerini kullandı.

Kızı Anjelik'e Rağmen Hastaneye Gitmedi

Ahu Tuğba, geçtiğimiz nisan ayında geçirdiği trafik kazası sonrası ciddi sağlık sorunları yaşamış, 8 saat süren bir operasyon geçirmiş ve 3 hafta boyunca yoğun bakımda tedavi görmüştü. Bu zor süreçte, kızı Anjelik annesiyle yakından ilgilenmişti. Ünlü oyuncunun ölümüne dair detaylar ise yürek burktu. Gazeteci Hakan Solaker, Ahu Tuğba'nın rahatsızlandığı sırada evde kızı Anjelik'in bulunduğunu ve polise durumu onun haber verdiğini açıkladı. Solaker, “Maalesef ünlü sinema sanatçısı Ahu Tuğba'nın evinde öldüğünü öğrendim. Evde kızı Anjelik varmış ve durumu polise kızı haber vermiş” dedi.

Emeklilerin Hesaplarına İnceleme mi Başlatıldı? Emeklilerin Hesaplarına İnceleme mi Başlatıldı?

'Geçer' Deyip Hastaneye Gitmedi

Nuri Alço, Ahu Tuğba’nın son anlarında büyük acı çektiğini belirtti. Alço, “İstanbul'a getirmeye çalışıyoruz. Konsolosluklara devreye sokmaya çalışıyoruz. Daha dün konuştum kendisiyle, nefes almakta zorlanıyordu. Astımı vardı. Vefatından bir gün önce kızı Anjelik zorla doktora götürmek istemiş ama Ahu, ‘Geçer’ deyip, gitmemiş. Kızı sabah yatakta annesini hayatını kaybederken görmüş” dedi. Ahu Tuğba'nın cenazesinin Miami’den İstanbul’a getirilmesi için belediye birimleriyle irtibata geçildiği bildirildi.

Muhabir: Nuray Uluözlü