Kuzey ve doğu kesimlerinde parçalı bulutlu hava hakim olurken, yer yer sağanak yağışlar görülecek. Trakya'nın batısı, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Van'ın doğu çevrelerinde ise yerel gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak.

İstanbul'da bağıl nemin biraz azalmasına rağmen, hava sıcaklıkları 36 derece olarak ölçülecek, ancak hissedilen sıcaklık 40 dereceyi aşacak. Çarşamba gününden itibaren sıcaklıkların 4-5 derece düşmesi ve yaz sağanaklarının etkili olması bekleniyor.

Ankara’da sıcaklık 37 dereceye ulaşacak, İzmir’de ise 38 dereceye kadar çıkacak. Antalya'da hava sıcaklıkları 36 derece olacak. Doğu Anadolu'nun Erzurum kentinde sıcaklık 29 derece olarak tahmin edilirken, kuzey çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Diyarbakır ise 41 derece ile Türkiye’nin en sıcak illerinden biri olacak. Tokat'ta ise hava durumu parçalı bulutlu ve 36 derece.

Uzmanlar, aşırı sıcaklardan korunmak için vatandaşları uyarıyor. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanların sıcak saatlerde dışarı çıkmamaları öneriliyor. Ayrıca bol sıvı tüketilmesi ve güneşten korunacak şekilde giyinilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Türkiye, dünyanın favori düğün mekanı seçildi! Türkiye, dünyanın favori düğün mekanı seçildi!

Türkiye genelinde sıcaklık rekorlarının kırılacağı bugün, vatandaşların dikkatli olması ve belirtilen uyarılara uyması büyük önem taşıyor. Bu ekstrem hava koşulları nedeniyle oluşabilecek olumsuz durumlara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtiliyor.

Muhabir: Nuray Uluözlü