Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, deprem bugün saat 14.08'de kaydedildi. Depremin derinliği ise 13.14 kilometre olarak ölçüldü.

Halk Panik Yaşadı

Depremin hissedilmesiyle birlikte ilçe genelinde kısa süreli bir panik yaşandı. Saimbeyli ve çevresindeki yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlar, sarsıntı nedeniyle tedirgin oldu. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı veya maddi hasar bildirilmedi, ancak yetkililer halkı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

AFAD'dan Uyarılar

AFAD, deprem sonrası halkın paniğe kapılmadan gerekli önlemleri almasını ve acil durum çantalarını hazır tutmalarını önerdi. Ayrıca, olası artçı sarsıntılara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Depremden etkilenen bölgelerde incelemeler sürerken, yetkililer tarafından herhangi bir acil durum durumunda 112 Acil Çağrı Merkezi'nin aranması gerektiği hatırlatıldı.

Tokat Vakfı 2024-2025 eğitim öğretim yılı burs başvuruları başladı! Tokat Vakfı 2024-2025 eğitim öğretim yılı burs başvuruları başladı!

Bölgedeki Deprem Aktivitesi

Saimbeyli ve çevresi, zaman zaman düşük ve orta büyüklükteki depremlerle sarsılabiliyor. Bu nedenle, bölgede yaşayan vatandaşların deprem anında ve sonrasında nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilinçli olmaları büyük önem taşıyor. Uzmanlar, deprem bölgesinde yaşayanların depreme dayanıklı binalarda oturmalarını ve deprem sigortalarını yaptırmalarını tavsiye ediyor.

Muhabir: Emel Tekbaşoğlu Sürer