13 Mayıs’ta TV’lerde yayında olan dizilerde nefesler tutuldu, dizi severleri ekran başında olacak. Bu akşam yeni bölümleriyle yayında olacak olan Kızıl Goncalar ve Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizilerinde yeni bölümde neler yaşanacak. Seyircileri neler bekliyor? İşte, Pazartesi’nin Dizi Özetleri

PAZARTESİ'NİN DİZİ ÖZETLERİ

Kızıl Goncalar 18. Bölüm Özeti
Zeynep'in Naim'in yanına dönme kararı, Levent ve Meryem'i şaşkına çevirir. Bu kararın ardındaki sırrı çözmek için harekete geçerler. Ancak kızının yanında olmak isteyen Meryem, dergahta pek de hoş karşılanmaz. Öte yandan Hasna ve Müyesser, Birgül'ü yakalayarak Sadi'nin elinde büyük bir koz olduğunu anlarlar. Naim de Sadi'nin yanında yer alır. Levent, Beste ve Meryem ise gerçeğin tamamından habersizdir. Meryem, Naim'in Mira'yı Zeynep'e karşı kullanmasını engellemek için Mira'yı hemen yurtdışına göndermeye karar verir.

Cüneyd'in post için vereceği sınav kadar büyük bir diğer sınav da Zeynep'ledir. Meryem'in Zeynep'in kurtuluşu için Cüneyd'den önemli bir isteği vardır. Ancak Cüneyd, bilmediği bir belayla karşı karşıyadır. Planları sekteye uğrayan Affan, Levent'in Gülayşe'yle ilgili sırrını öğrenerek Sadi'yi köşeye sıkıştırır ve Cüneyd'i durduracak bir plan yapar. Şimdi Meryem, Levent ve Cüneyd, Naim'in karanlık planını ve Affan'ı durdurmak zorundadır. Ancak Naim ve Cüneyd pes etmeye niyetli değildir. Cüneyd, tüm bu savaşların sonunda annesinin ölümüne dair hatırasıyla yüzleşmek zorunda kalır.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 24. Bölüm Özeti
Selahaddin, Mevdud'u ele geçirerek Bernard'la karşı karşıya gelmiş ve bir tuzak kurarak onu durdurmayı başarmıştır. Ancak beklenmedik bir hamleyle Bernard, Selahaddin'in elinden kaçar. Selahaddin, Bernard olmadan Dolat ve Sultan Nureddin'in huzuruna çıkar. Amacı, Mevdud'u konuşturarak Dolat'ı durdurmaktır.

Mevdud suçlarını itiraf eder, ancak Dolat onun ifadesini kabul etmez ve hâlâ savaşmaktan vazgeçmez. Ancak beklenmedik bir gelişme Dolat'ı ikna eder: Karategin, yanında Gerard ile gelir ve İltutmuş'un katilinin Bernard olduğunu ortaya çıkarır. Dolat, tüm öfkesini Bernard'a yönlendirir.

Selahaddin ve Sultan Nureddin, Dolat tehlikesini bertaraf ettikten sonra Gazze'ye doğru yola çıkarlar. Ancak beklenmedik bir engel çıkar karşılarına: Viktorya, Gazze'yi Dolat'a vermeye karar verir. Dolat, artık Selahaddin'e karşı tekrar güçlenmiştir çünkü Selahaddin, haçlılara güvenilmeyeceğini bilmektedir.

Gazze'yi siyasi bir hamleyle ele geçiren Dolat, Bernard'dan intikam alabilecek midir? Kaçmış durumda olan Bernard, Gazze'yi geri almak için nasıl bir plan yapacaktır? Sultan Nureddin, tüm oyunları açığa çıkmış Mevdud'a karşı ne yapacak? Tüm bunların yanı sıra Bernard'ın tuzaklarını aşarak Gazze'yi fethetme çabası nasıl sonuçlanacak?