Akbank müşterilerine kötü haber! Akbank müşterilerine kötü haber!

Kim Milyoner Olmak İster? yarışmasının efsane sunucusu Kenan Işık verdiği mücadeleyi kaybetti. Peki, 10 yıl komada kalan Kenan Işık'ın hastalığı neydi, neden öldü? Kenan Işık kimdir? İşte detaylar...

Kenan Işık'ın hastalığı neydi, neden öldü?

Ünlü oyuncu ve sunucu Kenan Işık, 76 yaşında hayata veda etti. Kenan Işık, 2014 yılında geçirdiği beyin kanaması sonucu uzun süre tedavi görmüş, ancak sağlığına tam anlamıyla kavuşamamıştı. 21 Mart 2014 tarihinde spor yaptıktan sonra saunaya giren Işık, burada fenalaşarak dengesini kaybetmiş ve başını çarpmıştı. Acilen hastaneye kaldırılan sanatçının beyin kanaması geçirdiği tespit edilerek 4 saat süren bir ameliyat yapılmıştı. Ameliyat sonrası hayati tehlikesi atlatan Işık, Almanya’nın Baden Württemberg eyaletinde bulunan bir nöro-rehabilitasyon merkezine götürülmüştü. Son yıllarda tedavisine evinde devam edilen Kenan Işık, maalesef yaşama tutunamadı.

Kenan Işık kimdir?

Kenan Işık, tam ismiyle Yusuf Kenan Işık, 1 Ekim 1947 tarihinde Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde dünyaya geldi. Ortaokul ve lise yıllarında tiyatroya olan ilgisiyle tanınan Işık, Ankara’da lise eğitimi sırasında Meydan Sahnesi'ne adım attı. Lise mezuniyetinin ardından Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde öğrenim gördü ve tiyatrodan hiç kopmadı. 1972 yılında Devlet Tiyatrosu sanatçısı olarak kariyerine adım atan Işık, tiyatro oyunculuğu, şehir tiyatroları genel sanat yönetmenliği ve senaristlik gibi çeşitli alanlarda da başarılar elde etti.

Kenan Işık, sadece tiyatro sahnesinde değil, gazetecilik alanında da önemli işlere imza attı. Resmî Gazete, Yeni Yüzyıl, Yeni Binyıl ve Akşam gibi gazetelerde çalışarak mesleki kariyerine farklı bir boyut kazandırdı. Ayrıca 2005 yılında kısa bir süre Star Haber’i sundu.

Ancak Kenan Işık, geniş kitleler tarafından en çok "Kim Milyoner Olmak İster?" yarışma programının sunucusu olarak tanındı ve sevildi. Programın başarılı sunucusu, enerjisi ve bilgisiyle izleyicilerin beğenisini kazandı. 2014 yılında geçirdiği talihsiz kaza sonrası komada olan Kenan Işık, sanat dünyası ve sevenleri tarafından daima saygı ve sevgiyle hatırlanacak. Sanat dünyasının büyük bir kaybı olan Kenan Işık'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Muhabir: Haber Merkezi