Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği (TOŞAYAD) Olağan Genel Kurulu yapıldı. Dernek Başkanlığını yürütmekte olan Hasan Akar bu genel kurulda bayrağı Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Hasgül’ün başkanlığında oluşan yeni yönetimine devretti.

            Tokat Beysokağı’ndaki Osman Paşa Konağı’nda gerçekleşen genel kurul için 32 üyeden yeterli çoğunluğun katılımı oldu. Divan Başkanlığını Hayrettin Koyuncu, katipliğini Ayla Bağ ve Ali Orhan Günaydın yaptı. Saat 14.00’da başlayan kongrede Divan Başkanı Hayrettin Koyuncu Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği’nin Tokat kültürüne ve yaşantısına, sosyal yönüne değer katan çalışmalar yaptığını vurgulayarak kongreyi başlattı.

            Genel Kurul gündem maddeleri gereği saygı duruşu, İstiklal Marşı okundu. Hasan Akar tarafından Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Tahmini Bütçe bilgileri genel kurula aktarıldı. Oy birliği ile kabul edildi.

TOŞAYAD YENİ YÖNETİMİ

            Seçimler bölümünde Divana tek liste sunuldu. Mahmut Hasgül öncülüğünde sunulan listede yeni Başkan Mahmut Hasgül’ün Yönetimi Kurulu Asıl Üyelerinde Sündüs Akça, Alpaslan Demir, Emel Hisarcıklılar, Nihat Aymak, Hülya Şenkul ve Murat Tapar yer aldılar. Yedek üyelerde Rasim Yılmaz, Hüseyin Sipahi, Ali Orhan Günaydın, Ahmet Turgut Atlı, Bünyamin Çelik, Ümit Kocabay ve Muhsin Şanocak bulundular. Denetleme Kurulu Asıl üyeleri Ayla Bağ, Sevil Tüzer ve Melek Tuba Tunçkol, Yedek Üyeler Zeynep Atındı ve Özge Yazıcı oldular.

HASAN AKAR TOKAT İÇİN BİR DEĞERDİR

            Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanlığını devreden Hasan Akar, dilek ve temenniler bölümünde yaptığı konuşmada yeni dönemi için Mahmut Hasgül ve Yönetimine başarılar diledi.

            Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanlığını üstlenen Mahmut Hasgül teşekkür konuşmasında “derneğimizin her üyesi asıl üye gibidir. Her fikir çok önemlidir. Güzel eserler çıkarmak için gayretli olacağız. Hasan Akar abimiz Tokat için bir değerdir, sonsuza kadar da değerler üretmeye devam edecektir.” dedi.

ŞAİR VE YAZARLARA PİKNİK DAVETİ

            Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Kelemci, Tokat Şairler ve Yazarlar Derneğinde gördüğü dostluk ortamına vurgu yaptı. Tüm üyeleri en kısa zamanda piknik organizasyonuna davet etti.

KÜLTÜREL HİZMETE TEŞEKKÜR

            Divan Başkanı Hayrettin Koyuncu, Türk Milletinin kültürü ile güçlü bir millet olduğunu dile getirdiği kapanış konuşmasında Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği’nin bu kültürü güçlü kılan yapılardan biri olduğunu vurguladı ve Başkanlığı devreden Hasan Akar’a teşekkürlerini, Başkanlığı devralan Mahmut Hasgül’e de başarı dileklerini belirterek genel kurulu sonlandırdı.

GENEL KURUL FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

MAHMUT HASGÜL KİMDİR?

1972 Tokat, Sulusaray doğumludur. İlkokulu Sulusaray’da, ortaokulu Amasya Suluova’da, liseyi Amasya’da tamamlamıştır.

İki yıl Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde okuduktan sonra Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü kazanmış ve  1996 yılında bu okuldan mezun olmuştur. Aynı yıl Ankara’da öğretmen olarak göreve başlamış ardından Tokat’ta öğretmenlik hayatına devam etmiştir.

Halen Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE biriminde projelerden ve program hazırlama ve sunumlarından sorumlu olarak görevine devam etmektedir.

Kültür Bakanlığı ve İLESAM işbirliği ile hazırlanan Yazarlık Atölyelerinde çeşitli illerde yazarlık kursları vermiştir, Tokat’ta Senaryo Yazarlığı  ve Yazarlık atölyesi gibi faaliyetleri sürdürmektedir.

 2018 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Dil Kurumu işbirliğiyle düzenlenen Dilimiz Kimliğimizdir konulu makale yarışmasında Türkiye ikincisi seçilmiştir.

Birçok kentte düzenlen şiir yarışmalarında dereceler almıştır.

Ülke içinde ve ülke dışında birçok şiir ve sanat programına davet edilmiştir. TRT ve özel ulusal kanallarda programlara davet edilmiştir.
2018 yılında İstanbul’da TOKAT EN’leri etkinliğinde eğitim alanındaki başarılarından dolayı yılın eğitimcisi seçilmiştir.
 İLESAM (İlim ve Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği) il denetim temsilcisidir.

İlçe belediyelerinin gönüllü sanat danışmanlıklarını üstlenmiş, birçok kültür - sanat programını hayata geçirmiştir.
Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü Basın Danışmanı olarak çalışmıştır.
Sempozyumlara bilimsel bildirileri kabul edilmiştir.

Birçok kültür sanat dergisinde (Kümbet, Külliye, Berceste,  Bizim Ece, Türk Dili vs.) yazı ve şiirleri yayımlanmıştır. Türk Dili Özel Sayısında Şair Mehmet Çınarlı hakkında yazdığı makale özel seçkiler arasına girmiştir. .
2006 yılında Türk Dil Kurumu 2016 Stratejik planının hazırlanması için Türk Dergiciliğini temsilen çalıştaylara katılmıştır. 

Tokat Kent Konseyi kurucular kurulu arasındadır ve birçok etkinliği organize etmiştir.

Ulusal ölçekte birçok şiir ve roman yarışmasında jüri olarak görev almıştır.
Uzun yıllar yerel televizyonlarda kültür programları yapmış, konuk ve moderatör olarak başarılı çalışmalara imza atmıştır.

Şiir dalında: Üç Nokta, Tokat’tan Mısralar 1, 2, 3 antolojileri; çocuk edebiyatı dalında beş kitaplık masalları (Kızıl Tilki Ailesi) yayımlanmış eserlerinden bazılarıdır. Şiirleri Türkiye ve Azerbaycan’da çeşitli antolojilerde yayımlanmıştır.

Yerel ve ulusal gazetelerde, internet portalında köşe yazıları yayımlanmaktadır.

Güneş Tokat'ı terk etti! Haftanın ilk günü Tokat'ta yağmur var mı? Güneş Tokat'ı terk etti! Haftanın ilk günü Tokat'ta yağmur var mı?

KÜMBET kültür, sanat ve edebiyat dergisi ve Gaziosmanpaşa Lisesi Mezunlar Derneği adına hazırlanan ALMANAK Dergisinin genel yayın yönetmenidir.  Bu dergilerin dışında Gazi Üniversitesi’nde ŞEBNEM (1995), Ankara Şereflikoçhisar Anadolu Lisesinde TUZGÖLÜ (1996-1998), Tokat Gaziosmanpaşa Lisesinde KUT (2002-2004) dergilerini yayın dünyasına kazandırmıştır.

Evli ve iki çocuk babasıdır.