Haber: Mustafa Işık

Türk futbolunda heyecan dolu bir sezonun ardından Bölgesel Amatör Lig'e düşen kulüpler netlik kazandı. 1. Grup'tan 4. Grup'a kadar farklı bölgelerden 12 takım, üzücü bir düşüş yaşadı. Küme düşen takımlar arasında köklü geçmişe sahip Akhisarspor'un da olması dikkat çekti. Süper Lig'de de mücadele etmiş olan Akhisarspor, bu sezon 3. Lig'de istediği sonuçları alamadı ve Bölgesel Amatör Lig'e düştü.

2024 Türkiye Offroad Şampiyonası'nda 1. ayak Vezirköprü Yarışı tamamlandı 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası'nda 1. ayak Vezirköprü Yarışı tamamlandı

1. Grup'ta Gümüşhane Sportif Faaliyetler, Malatya Arguvanspor ve Tarsus İdman Yurdu, mücadelelerinin ardından Bölgesel Amatör Lig'e düşme kaderine katlandılar.

2. Grup'ta ise Hacettepe 1945, Amber Çay Eynesil Belediyespor ve Sapanca Gençlikspor, üst üste gelen zorlu müsabakalarda Bölgesel Amatör Lig'e düştü.

3. Grup'ta Darıca Gençlerbirliği, Akhisarspor ve Sivas Dört Eylül, ligde kalmak için verdikleri mücadelede sonuç alamayarak Bölgesel Amatör Lig'e düşme acısını yaşadılar.

Son olarak, 4. Grup'ta Siirt İl Özel İdaresi, İdaş Çatalcaspor ve Sultanbeyli Belediyspor, sezona umutla başladıkları ligde düşüş yaşayarak Bölgesel Amatör Lig'e adım attılar.

Bu takımlar, önümüzdeki sezon için Bölgesel Amatör Ligi'nde yeni hedefler belirleyerek tekrar yükselme mücadelesi verecekler.