Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 2024 yerel seçimleri için Keçiören Belediye Başkanı adayı olarak belirlediği Mesut Özarslan'ın kökeni ve kariyeri merak konusu oldu. Peki, Mesut Özarslan kimdir, kaç yaşında, nereli? CHP Keçiören Belediye Başkanı adayı Mesut Özarslan eşi kim? İşte detaylar...

Mesut Özarslan kimdir?

CHP Keçiören Belediye Başkanı adayı olarak belirlenen Mesut Özarslan, 1976 yılında Sivas'ta doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Sivas'ta tamamlamış olan Özarslan, lise eğitimini de aynı şehirde almıştır. Üniversite eğitimine devam ederek Konya Selçuk Üniversitesi'nde İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Akademik kariyerine de devam eden Özarslan, aynı üniversitede yüksek lisansını tamamlamış ve akademik kadroda görev almıştır.

Profesyonel kariyerine Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nda (TOKİ) Altyapı ve Zemin Etüd Şube Müdürlüğü göreviyle başlamıştır. Daha sonra Başbakanlık Pakistan Deprem Bölgesi Koordinatörü olarak görev yapmış ve sonrasında kendi mühendislik şirketi GEOLİMİT MÜHENDİSLİK A.Ş.'yi kurarak yönetim kurulu başkanlığı yapmıştır.

Hollanda başbakanı Mark Rutte kimdir, kaç yaşında? Hollanda kim yönetiyor? Mark Rutte evli mi? Hollanda başbakanı Mark Rutte kimdir, kaç yaşında? Hollanda kim yönetiyor? Mark Rutte evli mi?

Mesut Özarslan, siyasi kariyerine de adım atmış ve 27. dönem İYİ Parti Ankara milletvekili adayı olmuştur. Ancak Aralık 2023'te İYİ Parti'den istifa etmiştir.

Bu kapsamda, CHP'nin Keçiören Belediye Başkanı adayı olan Mesut Özarslan, kökeni Sivas'a dayanan ve mühendislik alanında önemli bir kariyere sahip bir isimdir.