Yazar Berna Güzey’in üçüncü kitabı roman türündeki ’Abus’ okuyucuyla buluştu.

Dışişleri Bakanı Fidan: “Gümrük Birliği’nin güncellenmesi konusunda prensipte mutabıkız” Dışişleri Bakanı Fidan: “Gümrük Birliği’nin güncellenmesi konusunda prensipte mutabıkız”

‘Balkabağı’ ve ‘Son Zeytinler’ kitabının yazarı Berna Güzey’in üçüncü kitabı, Ötüken Yayınları’ndan ‘Albus’ okuyucuyla buluştu. Yazar Güzey, roman türünde kaleme aldığı eseri hakkında, "Kadın erkek ilişkilerinden tutun da yozlaşmanın nerelere kadar gidebileceğinin kurgusu bu şehirde. Gezinmek isterseniz buyurun ’Abus’ şehrine" dedi.

Berna Güzey, 2012 yılında Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneğinin düzenlediği edebiyat yarışmasında ‘Son Perde’ isimli hikayesi ile ikincilik ödülüne, 2013 yılında yine ESKADER tarafından düzenlenen edebiyat yarışmasında ‘İnsanoğlu’ isimli denemesiyle birincilik ödülüne layık görüldü. 2015 yılında Bedri Rahmi Eyüboğlu adına düzenlenen hikaye yarışmasında ‘Son Zeytinler’ isimli hikayesi ile teşvik ödülü almış ve 2022 yılında Ömer Seyfettin adına düzenlenen hikaye yarışmasında da ‘Kayıtsız Kamil Efendi’ isimli hikayesi ödüle layık görüldü. 2017 yılında Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından ‘Şiirli Tabaklar’ adlı sosyal sorumluluk projesinde yer aldığı için onurlandırıldı. 2019 yılında dokuz hikâye ve iki denemeden oluşan ilk kitabı Son Zeytinler ve 2021 yılında yine hikaye ve deneme üzerine Balkabağı isimli kitabı yayımlandı.